Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά, ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα και μαμά: το Κοτόπουλο με Μπάμιες! Ένα χορταστικό και πεντανόστιμο φαγητό κατσαρόλας που ολοκληρώνεται στον φούρνο, με το κοτόπουλο να γίνεται λουκούμι και οι μπάμιες να λιώνουν στο στόμα. Εγώ το λατρεύω, είναι τόσο μελωμένο!

Κοτόπουλο με Μπάμιες

Κοτόπουλο με Μπάμιες

Το Κοτόπουλο με Μπάμιες είναι ένα κλασικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, γεμάτο γεύση και αρώματα. Η συνταγή αυτή φέρνει στο πιάτο μας τη ζεστασιά του σπιτικού φαγητού, με το κοτόπουλο να μαγειρεύεται αργά σε μία πλούσια σάλτσα ντομάτας και τις μπάμιες να προστίθενται για να δώσουν την ιδιαίτερη υφή και γεύση τους. Είναι ένα φαγητό που αγαπούν όλοι!

Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Total Time 1 hour 45 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτό το αγαπημένο Κοτόπουλο με Μπάμιες θα χρειαστούμε:

Για το κοτόπουλο:

  • 2 μεγάλα μπούτια Κοτόπουλου
  • 1 μέτριο Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 Σκελίδες σκόρδο (μία ψιλοκομμένη, μία ολόκληρη)
  • 3 φρέσκες Ντομάτες (τριμμένες)
  • Λίγα Ντοματίνια (ολόκληρα, προαιρετικά)
  • 2 φλιτζάνια Νερό
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • Πιπέρι (κατά βούληση)
  • Ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)

Για τις μπάμιες:

  • 500 γρ. Μπάμιες (καθαρισμένες και ξεπλυμένες με νερό και ξύδι)
  • 1 μεγάλο Κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • 1 κ.σ. Ζάχαρη
  • Μπόλικο Φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 2-3 φέτες Λεμόνι
  • Ελαιόλαδο (για το τσιγάρισμα)

Instructions

  1. Ξεκινάμε σοτάροντας πολύ καλά το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και δύο σκελίδες σκόρδο, μία ψιλοκομμένη και μία ολόκληρη. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κρεμμύδι και μετά ρίχνουμε τριμμένες φρέσκες ντομάτες και λίγα ολόκληρα ντοματίνια. Τέλος, προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
  2. Ταυτόχρονα, σε ένα μεγάλο τηγάνι, τσιγαρίζουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες με ζάχαρη, μέχρι να καραμελώσει. Έπειτα, προσθέτουμε τις μπάμιες (τις οποίες έχουμε καθαρίσει και ξεπλύνει με νερό και ξύδι), μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μερικές φέτες ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά, προσθέτουμε σάλτσα από το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για περίπου ένα τέταρτο.
  3. Τέλος, βάζουμε τις μπάμιες στο ταψί μας (χωρίς λεμόνι) μαζί με τα μπούτια κοτόπουλου. Σκεπάζουμε το φαγητό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, σε μέτρια θερμοκρασία, για περίπου ένα τέταρτο. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα πέντε με δέκα λεπτά, μέχρι να πάρει το χρώμα που μας αρέσει.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη! Είμαι σίγουρη ότι αυτό το Κοτόπουλο με Μπάμιες θα σας ενθουσιάσει!

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Notes

Tips για το Τέλειο Κοτόπουλο με Μπάμιες

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κοτόπουλο με Μπάμιες σας απίθανο! Το κόλπο με το ξύδι στις μπάμιες είναι απαραίτητο για να μην "σλιμιάσουν" στο μαγείρεμα. Αφήστε τις να στραγγίξουν καλά μετά το ξέπλυμα. Το καραμέλωμα του κρεμμυδιού με ζάχαρη δίνει μία απίστευτη γλύκα και βάθος στη γεύση των μπαμιών. Επίσης, μην βιάζεστε στο σιγοβράσιμο του κοτόπουλου, όσο πιο σιγά βράσει, τόσο πιο μελωμένο θα γίνει. Για έξτρα άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι μαζί με το κοτόπουλο.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή