Το Κοτόπουλο με Καραμελωμένα Κρεμμύδια και Μελιτζάνες είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την απαλή υφή του κοτόπουλου με τη γλύκα των καραμελωμένων κρεμμυδιών και την πλούσια γεύση της ψητής μελιτζάνας. Είναι ένα φαγητό που αγαπάμε πολύ στο σπίτι μου, καθώς είναι απλό στην παρασκευή του, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και γεμάτο αρώματα.

Υλικά

850 gr κοτόπουλο τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια,
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αλάτι και πιπέρι,
κουρκουμά και κανέλα
1 κουταλιά πουρέ ντομάτας,
1 στυμμένο φρέσκο χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι νερό
3 μελιτζάνες

Εκτέλεση

Με τι θα σερβίρετε αυτό το πιάτο;! Ρύζι, πατάτες, σαλάτα, ψωμί, ζυμαρικά ;! Το σέρβιρα με ρύζι.

Εκοψα το κοτόπουλο σε χοντρά κομμάτια, σοτάρισα τα κρεμμύδια σε ένα βαθύ τηγάνι να καραμελώσουν και προσθεσα μετα και το κοτόπουλο με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1/2 κουταλάκι αλάτι και πιπέρι, κουρκουμά και κανέλα μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά 160 βαθμούς για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το πουρέ ντομάτας, 1 στυμμένο φρέσκο χυμό
λεμονιού και το νερό και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά χωρίς καπάκι να θυμάστε.
Ψήνουμε στη σχάρα τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε στο κοτόπουλο και τις ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά για να γίνουν ωραία.

Tips για το Τέλειο Κοτόπουλο με Καραμελωμένα Κρεμμύδια και Μελιτζάνες

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κοτόπουλο με Καραμελωμένα Κρεμμύδια και Μελιτζάνες σας ακόμα πιο νόστιμο! Μη βιαστείτε με τα κρεμμύδια, αφήστε τα να καραμελώσουν σωστά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, γιατί εκεί κρύβεται όλη η γλύκα του φαγητού. Αν θέλετε να ενισχύσετε τη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ζωμό κοτόπουλου αντί για σκέτο νερό. Επίσης, αν σας αρέσει η πικάντικη γεύση, προσθέστε ένα μικρό ξερό τσίλι ολόκληρο μαζί με τον πουρέ ντομάτας. Μπορείτε να ετοιμάσετε τις ψητές μελιτζάνες από πριν, για να γλιτώσετε χρόνο.

Καλή Απόλαυση