Τα κουλουράκια μαστίχας είναι από τα αγαπημένα μου, και είναι τόσο απλά να τα φτιάξεις. Εγώ τα κάνω έτσι και γίνονται αφράτα και μυρωδάτα. Πάμε να τα φτιάξουμε παρέα!

Υλικά:

1 κουταλάκι γλυκού κρύσταλλα μαστίχας
250 γρ φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1 κούπα γάλα
1 κιλό και 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/3 κουταλάκι γλυκού σόδα
Λίγο αλάτι
1 κρόκος αυγού για άλειμμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε σε γουδί κρύσταλλα μαστίχας.
Χτυπάμε στο μίξερ βούτυρο με ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε ένα ένα αυγά και γάλα.
Ρίχνουμε αλεύρι, μπέικιν, σόδα και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
Πλάθουμε κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μπορεί να χρειαστεί λίγο επιπλέον αλεύρι.
Μυρίζει υπέροχα μαστίχα!

H συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου