Τα κουλουράκια πορτοκάλι κανέλα είναι μία από τις πιο αγαπημένες και κλασικές συνταγές που όλοι μας θυμόμαστε από τη γιαγιά μας. Εγώ σήμερα φτιάχνω αυτά τα τραγανά και αρωματικά κουλουράκια με μία πιο υγιεινή διατροφική προσέγγιση, χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο αντί για βούτυρο, ζάχαρη καρύδας και άλευρι ντίνκελ. Έτσι, μπορώ να απολαμβάνω τη γεύση που λατρεύω χωρίς τύψεις και να τρώω ακόμα και κανένα παραπάνω κουλουράκι! Ωστόσο, η συνταγή είναι τόσο ευέλικτη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λάδι, ζάχαρη και αλεύρι προτιμάτε.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κουλουράκια Πορτοκάλι Κανέλα
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα κουλουράκια πορτοκάλι κανέλα! Αυτή η συνταγή είναι κλασική, χρησιμοποιεί ελαιόλαδο και μπορείτε να επιλέξετε πιο υγιεινές εναλλακτικές, όπως ζάχαρη καρύδας και αλεύρι ντίνκελ. Είναι τραγανά, αρωματικά και έτοιμα σε 40 μόνο λεπτά!
Ingredients
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή άλλο λάδι της επιλογής σας)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας (ή άλλη ζάχαρη της επιλογής σας)
- 1 φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 2 κοφτές κουταλιές γλυκού κανέλα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 600-650 γρ. αλεύρι ντίνκελ 1050 (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις), κοσκινισμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Σουσάμι για το κύλισμα (προαιρετικά)
Instructions
Ακολουθήστε τα βήματα για να πλάσετε τα πιο αρωματικά κουλουράκια πορτοκάλι κανέλα.
1. Σε ένα μπολ, ρίχνω τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού και διαλύω μέσα τη 1 κ.γ. σόδα.
2. Προσθέτω το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά με το σύρμα για να διαλυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ζάχαρη.
3. Προσθέτω τα 2 κοφτά κ.γ. κανέλα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
4. Κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με τις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ.
5. Προσθέτω σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας.
6. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να κολλάει ελαφρά στα χέρια.
7. Πλάθω μικρές μπαλίτσες, πιέζω ελαφρά μέσα στα χέρια μου για να γίνουν σαν μικρά πιτάκια και κάνω μια τρυπούλα στη μέση με το δάχτυλο.
8. Κυλάω το κάθε κουλουράκι σε ένα πιάτο με σουσάμι, αν το επιθυμώ.
9. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις και με αέρα, για περίπου 25 λεπτά.
10. Τα κουλουράκια είναι έτοιμα όταν ροδίσουν ελαφρά και έχουν γίνει τραγανά.
Η Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou
Tips για τα Τέλεια Κουλουράκια
- Η ζύμη: Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να κολλάει λίγο. αν βάλετε όλο το αλεύρι μονομιάς και σφίξει, τα κουλουράκια θα γίνουν σκληρά.
- Εναλλακτική γεύση: Μπορείτε να μη βάλετε καθόλου κανέλα, να προσθέσετε σταγόνες σοκολάτας και να τα κάνετε στρογγυλά σαν μπισκότα.
- Ψήσιμο: Χρησιμοποιήστε αντιστάσεις και αέρα για να ψηθούν ομοιόμορφα και να γίνουν τραγανά.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:










