Κουνουπίδι με σάλτσα τυριού φέτας
Συστατικά
1 μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι
¼ φλιτζάνι βούτυρο
¼ φλιτζάνι αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
2 αυγά, χτυπημένα
Οδηγίες
Χωρίστε το κουνουπίδι σε ροδέλες και μαγειρέψτε σε βραστό νερό μέχρι να μαλακώσει.
Στραγγίστε και τακτοποιήστε το σε ρηχό ταψί.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο. Προσθέστε αργά το αλεύρι και συνεχίστε να χτυπάτε
μέχρι να ροδίσει λίγο.
Προσθέτετε αργά το γάλα και χτυπάτε ασταμάτητα, μέχρι να πήξει.
Προσθέστε το τυρί και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει σχεδόν. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Προσθέστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και ελαφρώς χτυπήστε τα.
Προσθέστε ½ φλιτζάνι ζεστό τυρί μείγμα στα αυγά και ανακατέψτε να αναμειχθούν τα αυγά.
Προσθέστε αργά το μίγμα τυριού μέχρι να ενσωματωθεί όλο.
Ακολουθήστε με το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίξτε το πάνω από το κουνουπίδι.
Ψήνουμε σε φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί παντού.
Προαιρετικά: Τοποθετήστε κάτω από το γκριλ για να πάρει καφέ χρώμα, αν χρειαστεί.
ΠΗΓΗ: californiagreekgirl.com