Το Κρέας με κολοκυθάκια σε λεμονάτη σάλτσα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση του κρέατος με τη φρεσκάδα των λαχανικών και τη σπιρτάδα της λεμονάτης σάλτσας. Είναι μια απλή συνταγή που αναδεικνύει τα υλικά της και μπορείτε να την φτιάξετε εύκολα, ακολουθώντας τα βήματα.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κρέας με κολοκυθάκια σε λεμονάτη σάλτσα

Κρέας με Κολοκυθάκια σε Λεμονάτη Σάλτσα

Αυτό το καλοκαιρινό, παραδοσιακό φαγητό μου θυμίζει τα κυριακάτικα μεσημέρια στο σπίτι της γιαγιάς και γι' αυτό αγαπώ τόσο πολύ το Κρέας με κολοκυθάκια σε λεμονάτη σάλτσα. Η μυρωδιά του, τα αρώματα των φρέσκων βοτάνων και η γεύση του είναι όλα όσα χρειάζεται ένα φαγητό για να σε ταξιδέψει. Είναι ένα φαγητό άκρως εποχιακό, ειδικά με τα τρυφερά baby κολοκυθάκια!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

  • 6 μερίδες Χοιρινός λαιμός (ή μοσχάρι)
  • 1 μεγάλο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό Κολοκυθάκια baby, τρυφερά
  • 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • 5 Φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι Άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 6-7 κ.σ. Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 φύλλα Δυόσμος
  • 2 φλιτζάνια Καυτό νερό
  • Αλάτι, Πιπέρι

Για τη λεμονάτη σάλτσα:

  • 1 κ.σ. Κορν φλάουρ
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 3 κουτάλες καυτό ζουμί από το φαγητό

Notes

Για να ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή, ξεκινήστε καθαρίζοντας και πλένοντας πολύ καλά τα κολοκυθάκια, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Αφού τα καθαρίσετε, ψιλοκόψτε όλα τα μυρωδικά.

Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα, ρίξτε το ελαιόλαδο και προσθέστε όλα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Αμέσως μετά, βάλτε και το κρέας και τσιγαρίστε το μαζί με τα κρεμμύδια, γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέστε το καυτό νερό, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το κρέας να σιγοβράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά.

Μόλις το κρέας κοντεύει να γίνει, ρίξτε στην κατσαρόλα τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέστε τα κολοκυθάκια βάζοντάς τα από κάτω και το κρέας από πάνω. Αφήστε τα να μαλακώσουν και μόλις είναι έτοιμα, σβήστε τη φωτιά.

Για τη λεμονάτη σάλτσα, πάρτε τρεις κουτάλες από το καυτό ζουμί του φαγητού και στύψτε δύο λεμόνια. Σε ένα βαθύ μπολ, αναμείξτε τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ χτυπώντας τα καλά με ένα πιρούνι ή αυγοδάρτη. Προσθέστε σταδιακά το ζεστό ζουμί και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Ανάψτε ξανά το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά και τοποθετήστε την κατσαρόλα με το φαγητό. Ρίξτε στην κατσαρόλα το μείγμα με το λεμόνι και ανακινήστε την με τα δύο σας χέρια, χωρίς να χρησιμοποιήσετε κουτάλα, μέχρι η σάλτσα να ενσωματωθεί στο φαγητό. Μόλις το φαγητό αρχίσει να παίρνει μια βράση και δείτε ότι η σάλτσα δένει, σβήστε αμέσως τη φωτιά και ανακινήστε ξανά την κατσαρόλα πριν την βγάλετε από την εστία.

Η Συνταγή είναι της κας Καίτη Νίνου-Χατζηζαχαρία

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή