Η κρέμα Ζαχαροπλαστικής πλομπίρ είναι μια από τις πιο αγαπημένες κρέμες που μπορώ να φτιάξω στην κουζίνα μου, καθώς θυμίζει απίστευτα την γεύση του κλασικού παγωτού πλομπίρ που όλοι λατρεύουμε. Επιπλέον, αυτή η υπέροχη κρέμα αποτελεί την ιδανική επιλογή για γέμιση τουρτών, κάπκεικς και εκλέρ, ενώ παράλληλα κρατάει τέλεια το σχήμα της και προσφέρει μια βελούδινη υφή που απλά λιώνει στο στόμα.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
Μάθε πώς να φτιάξεις την πιο εύκολη και λαχταριστή κρέμα Ζαχαροπλαστικής Πλομπίρ, που θυμίζει γεύση παγωτό και είναι ιδανική για να γεμίσεις τις τούρτες, τα cupcakes ή τα εκλέρ σου. Είναι μία σφιχτή και σταθερή κρέμα που κρατάει το σχήμα της, για να διακοσμήσεις τα γλυκά σου με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο!
Ingredients
- Κρόκους αυγών - 2 τεμάχια
- Ζάχαρη - 100 γραμμάρια
- Βανιλίνη - 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- Κορν φλάουρ - 2 κουταλιές της σούπας
- Γάλα - 300 ml
- Βούτυρο αγελάδος - 180 γραμμάρια
Instructions
Βήμα 1: Αρχικά, σε ένα μπολ ενώνω τους κρόκους με τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και το κορν φλάουρ. Στη συνέχεια, προσθέτω λίγο γάλα (περίπου 50 μιλιλίτρα) και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Έπειτα, ρίχνω και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύω ξανά.
Βήμα 2: Μεταφέρω το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το βάζω στη φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα και το αφήνω να φτάσει στο σημείο βρασμού, αλλά προσέχω να μην το αφήσω να βράσει. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει και να πήζει, το κατεβάζω από τη φωτιά.
Βήμα 3: Αφήνω την κρέμα να κρυώσει εντελώς στο πάγκο. Ταυτόχρονα, βγάζω το βούτυρο από το ψυγείο για να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν η κρέμα κρυώσει, χτυπάω το βούτυρο με το μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο.
Βήμα 4: Συνεχίζω να χτυπάω με το μίξερ και προσθέτω την κρύα κρέμα μία κουταλιά τη φορά. Χτυπάω καλά μέχρι να πάρω μια πυκνή και ομοιογενή σύσταση. Τέλος, βάζω την κρέμα πλομπίρ στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσω.
Χρήσιμες Συμβουλές για την Κρέμα Πλομπίρ
- Το βούτυρο πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να χτυπηθεί σωστά
- Μην προσθέτετε την κρέμα στο βούτυρο αν είναι ακόμα ζεστή, γιατί θα λιώσει το βούτυρο
- Αν η κρέμα σας φαίνεται πολύ λεπτή, χτυπήστε την λίγο περισσότερο με το μίξερ
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την κρέμα για τούρτες, κάπκεικς, εκλέρ και άλλα γλυκά
- Η κρέμα πλομπίρ διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες








