Σιροπιαστή Λεμονόπιτα

Υλικά

αλεύρι – 140 g
αυγά – 2 τεμ.
μπέικιν πάουντερ – 10 g
χυμός λεμονιού – 60 ml φρεσκοστυμμένο
γάλα – 10 – 15 ml
ζάχαρη – 100 g
βούτυρο – 60 g μαλακό
καστανή ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας.

Σιρόπι λεμονιού
χυμός λεμονιού – 120 ml φρεσκοστυμμένο
νερό – 60 ml
ζάχαρη – 150 g

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας συνεχώς και μετά ρίξτε γάλα και χυμό λεμονιού (60 ml).
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής μάζα.
Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα στρογγυλό ταψί σιλικόνης διαμέτρου 22 εκ. με μια φαρδιά τρύπα στη μέση. Αν δεν υπάρχει παρόμοιο ταψί, χρησιμοποιήστε αυτό που έχετε, λαμβάνοντας όμως υπόψη την ποσότητα του μείγματος.

Πασπαλίζουμε τον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας με καστανή ζάχαρη ώστε να κολλήσουν καλά οι κρύσταλλοι και μετά ρίχνουμε το μείγμα και το λειαίνουμε.
Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει.
Όσο είναι ζεστό, αφαιρέστε το προσεκτικά από το ταψί και αφήστε το να κρυώσει.

Για το σιρόπι
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα 120 ml φρεσκοστυμμένο και στραγγισμένο χυμό λεμονιού, προσθέτουμε νερό, τη ζάχαρη και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Με αυτό το σιρόπι περνάμε προσεκτικά κουταλιά κουταλιά από τη λεμονόπιτα για να μουλιάσει καλά.
Αφήνουμε το μουλιασμένο κέικ να κρυώσει εντελώς.
Κόβουμε τη λεμονόπιτα σε φέτες και σερβίρουμε.

Απολαμβάνω!

ΠΗΓΗ: https://bonapeti.ru/

 

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια τηγανητά και μελιτζάνα με σάλτσα ντομάτας…για μεσημεριανό.
Επόμενο άρθροH Καλοκαιρινή Σαλάτα που κατέκτησε το internet…πλήρες γεύμα