Η Κρέμα καραμελέ είναι ένα από τα πιο διαχρονικά γλυκά που δεν λείπει ποτέ από το οικογενειακό τραπέζι. Με την απλότητα και την υπέροχη γεύση της, είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει και εσάς. Εγώ την σερβίρω πάντα παγωμένη, απευθείας από το ψυγείο, και είναι σκέτη απόλαυση!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κρέμα καραμελέ
Eνα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά γλυκά, την Κρέμα καραμελέ. Είναι ένα γλυκό που θυμίζει παιδικά χρόνια, με τη βελούδινη υφή του και τη γλυκιά, μελωμένη καραμέλα. Εγώ τη φτιάχνω συχνά γιατί είναι πανεύκολη και πάντα εντυπωσιάζει!
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη Κρέμα καραμελέ θα χρειαστούμε:
Για την κρέμα:
- 1 κουτί Ζαχαρούχο γάλα
- 3 κουτιά Νερό (χλιαρό, μετρώντας με το άδειο κουτί του ζαχαρούχου)
- 6 Αυγά
- 1-2 κάψουλες Βανίλια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για την καραμέλα:
- 3/4 ποτηριού Ζάχαρη (κλασικό ποτήρι νερού)
- 1 κ.σ. Νερό
- 1 1/2 - 2 κ.σ. Χυμό λεμονιού
Instructions
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη μαζί με το νερό και τον χυμό λεμονιού και το τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά για να γίνει καραμέλα, ανακατεύοντας τα διαρκώς. Μετά, περιχύνετε τη φόρμα σας με την καραμέλα, φροντίζοντας να καλυφθούν η βάση και τα πλάγια.
Σε ένα άλλο σκεύος, χτυπάτε καλά τα αυγά και προσθέτετε κατά σειρά το γάλα, λίγο λίγο το νερό, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια, βάζετε το μίγμα αυτό στην καραμελωμένη φόρμα.
Τοποθετείτε τη φόρμα σε μπεν-μαρί και την ψήνετε σε μέτριο και ήδη προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα. Καταλαβαίνετε ότι είναι έτοιμη όταν τη δοκιμάζετε με ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει στεγνό. Όταν κρυώσει, τη βάζετε στο ψυγείο χωρίς να τη βγάλετε από τη φόρμα, μέχρι τη στιγμή που θα τη χρησιμοποιήσετε.
Η Συνταγή είναι απο το κο Andreas Pieri
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Κρέμα καραμελέ σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Για την καραμέλα: Προσοχή στο λιώσιμο της ζάχαρης! Μην ανακατεύετε με κουτάλι, αλλά κουνάτε κυκλικά το κατσαρολάκι για να μην κρυσταλλώσει η ζάχαρη.
- Για το μπεν-μαρί: Βεβαιωθείτε ότι το νερό στο ταψί δεν είναι πολύ λίγο, γιατί θα εξατμιστεί. Προσθέστε ζεστό νερό για να μην αλλάξει η θερμοκρασία του φούρνου.
- Το ψήσιμο: Η κρέμα καραμελέ θέλει ήπιο ψήσιμο, γι' αυτό και το μπεν-μαρί είναι απαραίτητο. Έτσι ψήνεται ομοιόμορφα και παραμένει βελούδινη.
- Η ψύξη: Μην βιαστείτε να την αναποδογυρίσετε. Η κρέμα πρέπει να κρυώσει και να σφίξει καλά στο ψυγείο για να διατηρήσει το σχήμα της και να μην σπάσει.