Αυτή η κρέμα φράουλας με κορν φλάουρ είναι το ιδανικό γλυκάκι για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού! Είναι πανεύκολη, δε χρειάζεται ψήσιμο και έχει μια υπέροχη, φρουτένια γεύση που θα σας ξετρελάνει.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κρέμα Φράουλας με Κορν Φλάουρ: Το Πιο Δροσερό Γλυκό του Καλοκαιριού!
Φτιάξτε μια δροσερή κρέμα φράουλας με κορν φλάουρ, ιδανική για τις ζεστές μέρες. Μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή για γλυκό ψυγείου!
Ingredients
Για να ετοιμάσουμε αυτή την απολαυστική κρέμα φράουλας θα χρειαστούμε:
- 1 λίτρο χυμό φράουλα (τυποποιημένο)
- 120 γρ. κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- 1/2 κούπα ζάχαρη (αν το θέλετε πιο γλυκό)
- Λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο (προαιρετικά, για την ομορφιά)
- Τριμμένη καρύδα (προαιρετικά, για πασπάλισμα)
Instructions
- Σε μία κατσαρόλα βάζω ένα λίτρο τυποποιημένο χυμό φράουλας, 120 γραμμάρια κορν φλάουρ, δύο βανίλιες και μισή κούπα ζάχαρη, αν θέλω το γλυκό μου πιο γλυκό.
- Τα ανακατεύω όλα μαζί συνεχώς, σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μείγμα να πήξει καλά και να αρχίσει να κοχλάζει.
- Αν θέλω πιο έντονο χρώμα, προσθέτω και λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Μεταφέρω την κρέμα σε μία βρεγμένη φόρμα ή σε ατομικά μπολάκια.
- Την αφήνω στο ψυγείο για 4-5 ώρες, μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί εντελώς.
- Μετά ξεφορμάρω προσεκτικά την κρέμα.
- Αν θέλω, πασπαλίζω με τριμμένη καρύδα.
- Και είναι έτοιμο το καλοκαιρινό μας γλυκάκι!
Η Συνταγή είναι του κου ΓιαννηΣ ΛαβαζοΣ
Notes
Χρήσιμα Tips για την Τέλεια Κρέμα Φράουλας
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η κρέμα φράουλας σας ακόμα πιο απολαυστική. Για να μην σβολιάσει το κορν φλάουρ, μπορείτε να το διαλύσετε πρώτα σε λίγο κρύο χυμό φράουλας ή νερό, πριν το προσθέσετε στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο χυμό. Αν θέλετε να κάνετε τη γεύση πιο έντονη, μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό από φρέσκες φράουλες. Αντί για καρύδα, μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένο μπισκότο, ξηρούς καρπούς ή φρέσκες φράουλες.








