Υλικά

Για το παντεσπάνι σε ταψί νούμερο 40
8 αυγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κούπες φαριναπ
1 μπεικιν
1 κάψουλα βανίλια
Λίγο χυμό και ξύσμα λεμονιού – πορτοκαλιού

Για την κρέμα
4 κούπες γάλα
4 κ.σ.κορν φλαουρ
4 κ.σ. αλεύρι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλια
2 κ.σ.βιταμ ( στο τέλος)

Για το γλάσο
250 γρ κουβερτουρα
400 γρ γάλα εβαπορε
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

για το Παντεσπανι

Ανάβω τον φούρνο στους 180 βαθμούς να ζεσταθεί καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Θέλει καλό χτύπημα για να γίνει αφράτο το παντεσπάνι.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω το φαρινάπ με το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνω σιγά-σιγά το αλεύρι στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μην χάσει τον αέρα του.
Ρίχνω τη βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού/πορτοκαλιού και ανακατεύω απαλά να πάνε παντού.
Λαδώνω και αλευρώνω ένα ταψί νούμερο 40 και ρίχνω μέσα το μείγμα. Το στρώνω να πάει παντού ομοιόμορφα.
Ψήνω στο ζεστό φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά. Για να δω αν είναι έτοιμο, το τρυπάω στη μέση με ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο.
Μόλις το παντεσπάνι κρυώσει εντελώς, το κόβω οριζόντια στη μέση με ένα μακρύ, κοφτερό μαχαίρι, έτσι ώστε να έχω δύο λεπτά παντεσπάνια.

για την κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα, βάζω το γάλα (κρατάω λίγο σε ένα φλιτζάνι).
Στο φλιτζάνι με το κρύο γάλα, ρίχνω το κορν φλάουρ και το αλεύρι και τα ανακατεύω καλά με ένα κουταλάκι να μην έχουν σβώλους.
Βάζω την κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα στη φωτιά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα ζεσταίνω.
Πριν αρχίσει να βράζει το γάλα, ρίχνω μέσα το μείγμα με το κορν φλάουρ και το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να μην κολλήσει και να γίνει λεία η κρέμα.
Συνεχίζω το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.
Κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω μέσα το βιτάμ. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ανακατευτεί καλά με την κρέμα.
Απλώνω την ζεστή κρέμα ομοιόμορφα πάνω από το κρύο παντεσπάνι στο ταψί.
Το αφήνω να κρυώσει καλά.

για το γλάσο:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζω την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, το γάλα εβαπορέ και το μέλι.
Βάζω το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει ένα ωραίο, γυαλιστερό γλάσο.
Κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω λίγο να κρυώσει, αλλά να είναι ακόμα ρευστό για να το απλώσω εύκολα.

Συναρμολόγηση:
Σε μια πιατέλα ή ένα ταψάκι, τοποθετώ το ένα παντεσπάνι. Απλώνω ομοιόμορφα όλη την κρέμα πάνω του.
Σκεπάζω την κρέμα με το δεύτερο παντεσπάνι.
Ετοιμάζω το γλάσο σοκολάτας όπως στην προηγούμενη συνταγή. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω την κουβερτούρα με το γάλα εβαπορέ και το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Περιχύνω το γλάσο σοκολάτας ομοιόμορφα πάνω από το δεύτερο παντεσπάνι.
Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες για να παγώσει καλά το γλάσο και να σφίξει η κρέμα.
Κόβω σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρω.

Η Συνταγή είναι της κας Ρουλα Λυρου