Οι Μελιτζάνες με τυρί στον φούρνο είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση της μελιτζάνας με τη φρεσκάδα των λαχανικών και την κρεμώδη υφή του τυριού. Είναι μία ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα νόστιμο και υγιεινό φαγητό, χωρίς το βαρύ τηγάνισμα, που θα εντυπωσιάσει στο τραπέζι. Εγώ τις φτιάχνω συχνά γιατί είναι γρήγορες και αποτελούν ένα πλήρες γεύμα.


Υλικά για τις Μελιτζάνες

  • 2 μελιτζάνες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κρεμμύδι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη γλυκιά πιπεριά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ντομάτα
  • Μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • Βασιλικός
  • Πάπρικα
  • 100 γρ. τυρί (τριμμένο)

Εκτέλεση της Συνταγής

Κόβω τις 2 μελιτζάνες σε κύβους, τις βάζω σε ένα μπολ και τις γεμίζω με νερό για να ξεπικρίσουν. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το τσιγαρίζω στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Κόβω την πράσινη γλυκιά πιπεριά σε κύβους και τη τηγανίζω με τα κρεμμύδια για 2 λεπτά. Ψιλοκόβω τις 3 σκελίδες σκόρδο και τις τηγανίζω με τα υπόλοιπα λαχανικά.

Κόβω τη ντομάτα σε κύβους και τη τηγανίζω για 2 λεπτά με τα λαχανικά. Προσθέτω τη μελιτζάνα, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύω για 10 λεπτά. Προσθέτω την 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας, τον βασιλικό και την πάπρικα. Ανακατεύω και μαγειρεύω για 3 λεπτά.

Μεταφέρω τα λαχανικά σε ένα ταψί. Τρίβω χοντροκομμένα τα 100 γραμμάρια τυρί και το πασπαλίζω πάνω από τα λαχανικά. Ψήνω στους 200°C για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 30 λεπτά

Χρήσιμα Tips για τις Μελιτζάνες

Για να αποφύγετε το βαρύ τηγάνισμα, μπορείτε να ψήσετε τις μελιτζάνες στον φούρνο με λίγο λάδι πριν τις προσθέσετε στο τηγάνι.

Για πιο πλούσια γεύση στις μελιτζάνες με τυρί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά είδη τυριού, όπως μοτσαρέλα ή παρμεζάνα.

Ο βασιλικός και η πάπρικα δίνουν ένα υπέροχο άρωμα στο πιάτο, οπότε μην τους παραλείψετε.

Δείτε την συνταγή εδώ


Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Αλμυρή πίτα με τυρί και λαχανικά

Αλμυρή πίτα με τυρί και λαχανικά

Για το αποψινό δείπνο μόλις έψησα μια αλμυρή πίτα με τυρί και λαχανικά, που αρέσει σε όλους, απλή, γρήγορη και πάνω από όλα νόστιμη. Είχα αυτά τα υλικά, μπορείτε να βάλετε ότι έχετε.

Υλικά

3 αυγά
150 γρ φέτα
50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
1 πιπεριά
1 ντομάτα
1 μικρό κρεμμύδι
2 πατάτες
Αλάτι πιπέρι για γεύση
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100 ml γάλα
250 γρ αλεύρι 00
1 φακελάκι μαγιά στιγμής

Εκτέλεση

Πρώτα βάζετε τα αυγά το λάδι το γάλα ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα χειρός προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι και μετά προσθέτετε όλα τα ψιλοκομμένα
λαχανικά με ένα μπλεντερ ή αν δεν έχετε τα ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι, ανακατεύετε καλά προσθέτετε την φέτα θρυμματισμένη ανακατεύουμε τη μαγιά,
αλείφουμε ένα ταψί 28 εκ. με λάδι, βάζουμε τη ζύμη, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, ψήνουμε στους 180° για περίπου μισή ώρα, κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα

 

Καλή Απόλαυση