Ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να ετοιμάσετε μια λουκανικόπιτα χωρίς να χρειάζεται να φτιάξετε ζυμη για ένα πιο ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα ή γεύμα! Σερβίρετε όπως είναι με μια σαλάτα .

Υλικά 🛒

1 κόκκινη πιπεριά, χοντροκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά, χοντροκομμένη
1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
100g/3,5oz Λουκάνικο , ψιλοκομμένο (αφήστε στην άκρη μερικές φέτες για την επικάλυψη)
Μια χούφτα Ελιές Καλαμάτας χωρίς κουκούτσι
8 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
¾ Φλιτζάνι Double Cream/Heavy Cream
Αλάτι πιπέρι
Ψιλοκομμένο φρέσκο ​​σχοινόπρασο για γαρνίρισμα

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ψήνετε στο πάνω ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.
Βουτυρώνετε ένα ταψί για πίτα 28 εκ.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος μαζί και αλατοπιπερώνουμε.
Όταν ψηθούν τα λαχανικά, προσθέστε το λουκάνικο ​​και ανακατέψτε μαζί. Ρίξτε με κουτάλι τη γέμιση στο ταψί της πίτας σας μαζί με μερικές ελιές. (Αφήστε στην άκρη λίγη από τη γέμιση για να προσθέσετε από πάνω αφού ρίξετε το μείγμα κρέμας-αυγού).
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα τα ψητά λαχανικά και μετά περιχύνουμε με το μείγμα κρέμας-αυγού.
Συμπληρώστε με μερικές φέτες λουκάνικο ​​και τα υπόλοιπα ψητά λαχανικά.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180C για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ροδίσουν από πάνω.
Γαρνίρουμε με φρέσκο ​​ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Η συνταγη/φωτό είναι από το

Προηγούμενο άρθροΠως φτιάχνουμε Καλαματιανές ξιδάτες ελιές
Επόμενο άρθροΜουσακάς Γιαλαντζί