Τα Μάφινς Κακάο με Φιλέ Αμυγδάλου είναι η τέλεια λύση όταν θέλουμε κάτι γλυκό, εύκολο και γρήγορο. Με την πλούσια γεύση του κακάο και την τραγανότητα του φιλέ αμυγδάλου, αυτά τα μάφινς θα γίνουν σίγουρα τα αγαπημένα σας. Είναι τόσο μαλακά και ζουμερά που δεν θα μείνει ούτε ένα! Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά και τα παιδιά μου τα λατρεύουν!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Μάφινς Κακάο με Φιλέ Αμυγδάλου

Αφράτα Μάφινς Κακάο με Φιλέ Αμυγδάλου, φρεσκοψημένα σε θήκες, με χρυσαφένια επικάλυψη

Τα Μάφινς Κακάο με Φιλέ Αμυγδάλου είναι η τέλεια λύση όταν θέλουμε κάτι γλυκό, εύκολο και γρήγορο. Με την πλούσια γεύση του κακάο και την τραγανότητα του φιλέ αμυγδάλου, αυτά τα μάφινς θα γίνουν σίγουρα τα αγαπημένα σας. Είναι τόσο μαλακά και ζουμερά που δεν θα μείνει ούτε ένα! Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά και τα παιδιά μου τα λατρεύουν!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτά τα λαχταριστά Μάφινς Κακάο με Φιλέ Αμυγδάλου θα χρειαστούμε:

  • 2 Αυγά
  • 1 φλιτζάνι Ζάχαρη (το φλιτζάνι είναι χωρητικότητας 350 ml)
  • 2 φακελάκια Ζάχαρη βανίλιας (ή 2 κ.γ. υγρή βανίλια)
  • ½ φλιτζάνι Σπορέλαιο
  • 1 φλιτζάνι Φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. Κακάο σε σκόνη
  • 2 φλιτζάνια Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 φακελάκι Μπέικιν πάουντερ (περίπου 16-20 γρ.)
  • Φιλέ αμυγδάλου (για πασπάλισμα, κατά βούληση)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα πεντανόστιμα Μάφινς Κακάο με Φιλέ Αμυγδάλου:

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω τα 2 αυγά και το 1 φλιτζάνι ζάχαρη.
Χτυπάω καλά με έναν αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και η ζάχαρη να λιώσει.
Προσθέτω τα 2 φακελάκια ζάχαρη βανίλιας.
Στη συνέχεια, ρίχνω το ½ φλιτζάνι σπορέλαιο και το 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα και ανακατεύω πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτω στο μπολ το 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη, τα 2 φλιτζάνια αλεύρι και το 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύω απαλά με μία σπάτουλα ή τον αυγοδάρτη, μόνο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσέχω να μη χτυπήσω υπερβολικά, γιατί αυτό κάνει τα μάφινς σκληρά. Θέλω απλά να μη φαίνεται το αλεύρι.
Βάζω χάρτινες θήκες για μάφινς σε μία φόρμα για μάφινς.
Μοιράζω τη ζύμη ομοιόμορφα στις θήκες, γεμίζοντας την κάθε μία περίπου κατά τα ¾.
Πασπαλίζω από πάνω με φιλέ αμυγδάλου.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα μπήξω στο κέντρο ενός μάφιν.
Βγάζω τα Μάφινς Κακάο με Φιλέ Αμυγδάλου από τον φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν λίγο σε μία σχάρα πριν τα σερβίρω. Είναι τόσο μαλακά και ζουμερά!

Цветана Йончева-Иванова

Notes

Tips για τα Τέλεια Μάφινς Κακάο με Φιλέ Αμυγδάλου

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Μάφινς Κακάο με Φιλέ Αμυγδάλου σας απίθανα! Μην ανακατέψετε υπερβολικά τη ζύμη μόλις προσθέσετε το αλεύρι, γιατί αυτό μπορεί να κάνει τα μάφινς σκληρά. Μόλις ενωθούν τα υλικά, σταματήστε το ανακάτεμα. Μπορείτε να προσθέσετε και σταγόνες σοκολάτας στη ζύμη για ακόμα πιο σοκολατένια γεύση. Αν δεν έχετε φιλέ αμυγδάλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψιλοκομμένα καρύδια ή φουντούκια. Αυτή η συνταγή δίνει περίπου 24 μάφινς, ιδανική ποσότητα για ένα μεγάλο τραπέζι ή για να έχετε για αρκετές μέρες!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή