Σήμερα φτιάχνω ένα άλλο παραδοσιακό γλυκάκι με σιρόπι, αυτά είναι τα τουλουμπακια.

Σπιτικά Τουλουμπάκια

Απαιτούμενα συστατικά για το μείγμα:
1/2 κιλό αλεύρι
500 ml νερού
100 ml λάδι (μισό ποτήρι)
6 αυγά
700 ml λάδι τηγανίσματος

Για το σιρόπι
900 g ζάχαρης
750 ml νερού
1 λεμόνι

Παρασκευή:

Προετοιμάστε πρώτα το σιρόπι. Προσθέστε ζάχαρη στο νερό και βράστε, στη συνέχεια προσθέστε το χυμό 1 λεμονιού. Μαγειρέψτε το σιρόπι για 5 έως 7 λεπτά. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

Μείγμα για την ζύμη:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε νερό και λάδι και βράστε. Αφού βράσει, μειώστε τη
θερμοκρασία της εστίας στο χαμηλότερο.
Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα σαν ζύμη.

Αφήστε μείγμα να κρυώσει.
Προσθέστε τα αυγά στο κρύο μείγμα, ένα προς ένα και ανακατέψτε με ένα μίξερ.

 

 

 

 

Το μείγμα είναι έτοιμο να μπει σε κορνε ζαχαροπλαστικη με εξάρτημα μπροστα για τουλουμπακια.
Πιέστε τον κορνε να βγαίνουν τα τουλουμπακια και να πέφτουν στο χλιαρό λάδι. Χρειάζεται ένα μεγάλο τηγάνι.


Μετά το τηγάνισμα με λάδι, βγάλτε τα έτοιμα τουλουμπακια στο κρυο σιρόπι για περίπου 4 έως 5 λεπτά για να μουλιάσουν και στη συνέχεια βγάλτε τα σε ένα μπολ σερβιρίσματος.

Επαναλάβετε τη διαδικασία για ολόκληρο το μείγμα.

Μόλις κρυώσουν, είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

ΠΗΓΗ: https://bosanskireceptii.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς με γέμιση δαμάσκηνα
Επόμενο άρθροΦανταστικό Κεκάκι με σιρόπι σοκολάτας και ινδοκάρυδο