Τα Μηλοπιτάκια Τηγανιτά είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Εγώ τα φτιάχνω με αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και γίνονται πεντανόστιμα. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Υλικά Συνταγής
Για τη ζύμη:
- Αλεύρι: 500 γρ.
- Ξηρή μαγιά: 15 γρ.
- Μπέικιν πάουντερ: 10 γρ.
- Αλάτι: 1 κουταλάκι του γλυκού
- Ζάχαρη: 3 κουταλιές της σούπας
- Αυγό: 1
- Ζεστό γάλα: 200 ml
Για τη γέμιση και το τηγάνισμα:
- Μήλα: 3
- Ζάχαρη (για πασπάλισμα)
- Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Ρίχνω σ’ ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το μπέικιν, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ανακατεύω τα στερεά υλικά και προσθέτω το χτυπημένο αυγό και το γάλα χλιαρό.
Ζυμώνω καλά μέχρι να έχω μία ζύμη που δεν κολλά στα χέρια μου.
Τη σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και την αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Αλευρώνω την επιφάνεια του τραπεζιού μου και ανοίγω με τον πλάστη τη ζύμη μας σε ορθογώνιο σχήμα.
Καθαρίζω τα μήλα, τα κόβω σε κομμάτια και τα τοποθετώ πάνω στη ζύμη σε σειρές.
Ρολάρω από τη μία άκρη τη ζύμη μας σιγά-σιγά, ώστε να έχω ένα σφιχτό ρολό.
Κολλάω την άκρη της ζύμης με λίγο νερό για να σφραγίσει.
Στη συνέχεια κόβω το ρολό σε μικρότερα ρολάκια.
Βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνω ηλιέλαιο και μόλις ζεσταθεί βάζω τα Μηλοπιτάκια Τηγανιτά και τηγανίζω και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Τα βάζω σε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και στη συνέχεια τα πασπαλίζω με αρκετή ζάχαρη.
Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε! Αυτά τα μηλοπιτάκια σίγουρα θα τα λατρέψετε!
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά (ανά παρτίδα τηγανίσματος)
Συνολικός Χρόνος: 30 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 30 λεπτά (για το φούσκωμα της ζύμης)
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Αντί για σκέτη ζάχαρη, μπορείς να πασπαλίσεις τα μηλοπιτάκια τηγανιτά με λίγη ζάχαρη και κανέλα για πιο έντονο άρωμα.
Μπορείς να αντικαταστήσεις τα μήλα με αχλάδια ή και με μαρμελάδα, αν θέλεις να γίνουν πιο γρήγορα. Δες και άλλες σιροπιαστές συνταγές για έμπνευση.
Για να γίνουν πιο πλούσια, μπορείς να βάλεις στη γέμιση και λίγο τυρί κρέμα ή πραλίνα. Δες ιδέες για σοκολατένια γλυκά.
Καλή επιτυχία

















