Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Η μηλόπιτα με κανέλα και μαρμελάδας είναι ένα γλυκό που λατρεύω! Είναι τόσο αφράτη, αρωματική και με αυτές τις μικρές εκπλήξεις από μαρμελάδα που σκανδαλίζουν τον ουρανίσκο. Είναι το τέλειο κέρασμα για τον καφέ ή μια υπέροχη επιλογή για το τέλος ενός γεύματος
Μηλόπιτα με Κανέλα και Μαρμελάδα

Φτιάξτε την πιο αφράτη μηλόπιτα με κανέλα και σταγόνες μαρμελάδας ροδάκινο! Μια εύκολη συνταγή για πεντανόστιμο γλυκό που θα λατρέψουν όλοι.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη μηλόπιτα, θα χρειαστούμε τα εξής:
- 4 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι βανίλια (125 γρ.)
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ για γλυκά
- 4 μήλα
- 7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- Κανέλα σε σκόνη (όσο μας αρέσει, εγώ βάζω μπόλικη!)
- 120 γρ. βούτυρο μαλακό (εγώ χρησιμοποιώ βούτυρο, αλλά μπορείτε να βάλετε και λάδι της επιλογής σας)
- 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (τύπου 00)
- Μαρμελάδα (εγώ προτιμώ μαρμελάδα ροδάκινο, αλλά βάλτε όση θέλετε και όποια σας αρέσει)
- Ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα στο τέλος)
Instructions
Πάμε τώρα βήμα-βήμα να φτιάξουμε αυτή την πεντανόστιμη μηλόπιτα:
- Αρχικά, παίρνω ένα μεγάλο μπολ και με ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ένα ανοιχτόχρωμο μείγμα.
- Προσθέτω το γιαούρτι βανίλια και το βούτυρο (ή το λάδι, αν αυτό επιλέξατε) και συνεχίζω το ανακάτεμα με το μίξερ.
- Λίγο λίγο, προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να έχω έναν ομοιόμορφο χυλό.
- Τώρα έρχονται τα μήλα! Καθαρίζω και κόβω σε μικρά κομματάκια δύο από τα μήλα. Τα ανακατεύω με μπόλικη κανέλα σε σκόνη.
- Προσθέτω τα κομματάκια μήλου με την κανέλα στο μείγμα του ζυμαριού και ανακατεύω απαλά με ένα κουτάλι, όχι με το μίξερ, για να μη λιώσουν τα μήλα.
- Βουτυρώνω καλά μια φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση (αν έχετε, είναι πιο εύκολο να ξεφορμάρετε τη μηλόπιτα). Αδειάζω μέσα το μείγμα και το στρώνω ομοιόμορφα.
- Καθαρίζω και κόβω σε λεπτές φέτες (περίπου 3 χιλιοστά πάχος) τα υπόλοιπα δύο μήλα. Διακοσμώ την επιφάνεια της μηλόπιτας με τις φέτες μήλου, δημιουργώντας ένα όμορφο σχέδιο.
- Με ένα κουταλάκι, διανέμω μικρές σταγόνες μαρμελάδας ροδάκινο (ή όποια μαρμελάδα θέλετε) ανάμεσα στις φέτες μήλου και πάνω από τον χυλό.
- Ψήνω τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, σε στατικό πρόγραμμα (πάνω-κάτω αντίσταση), στους 180°C, για περίπου 25-30 λεπτά.
- Μετά τα πρώτα 20 λεπτά ψησίματος, μπορώ να ανοίξω το φούρνο και να κάνω τη "δοκιμή του ξύλινου καλαμιού" (ή οδοντογλυφίδας). Αν το καλαμάκι βγαίνει καθαρό, τότε η μηλόπιτα είναι έτοιμη!
- Μόλις κρυώσει λίγο, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
Notes
Για να γίνει η μηλόπιτα σας ακόμα πιο τέλεια, έχω μερικά τιπς για εσάς:
Μήλα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ποικιλία μήλων σας αρέσει. Τα Gala, Fuji ή Golden Delicious είναι καλές επιλογές γιατί διατηρούν το σχήμα τους.
Κανέλα: Μην τσιγκουνευτείτε την κανέλα! Ταιριάζει απίστευτα με το μήλο και δίνει ένα υπέροχο άρωμα.
Μαρμελάδα: Αντί για μαρμελάδα ροδάκινο, μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα βερίκοκο, μήλο ή ακόμα και μια πικάντικη μαρμελάδα μούρων για αντίθεση.
Αντικατάσταση βουτύρου: Αν δεν έχετε βούτυρο, μπορείτε να βάλετε την ίδια ποσότητα σε φυτικό λάδι (π.χ. ηλιέλαιο) ή ελαιόλαδο με ήπια γεύση.