Ένα κλασικό, αγαπημένο και ζεστασιάρικο ελληνικό πιάτο, το Μοσχάρι με Λάχανο, είναι ιδανικό για τις κρύες μέρες. Καθώς η επιλογή του κρέατος (χτένι) του δίνει πλούσια γεύση και ημίπαχη υφή, αποτελεί ένα θρεπτικό και πεντανόστιμο γεύμα. Επειδή το λάχανο μαλακώνει στη σάλτσα ντομάτας με τα αρωματικά, είναι βέβαιο ότι θα λατρέψετε αυτόν τον συνδυασμό. Επομένως, αν θέλετε ένα παραδοσιακό, ελληνικότατο πιάτο, γιατί να μην το δοκιμάσετε σήμερα; Καλή σας όρεξη και καλό ευλογημένο μήνα με υγεία!

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Μοσχάρι με Λάχανο στην Κατσαρόλα

Χειμωνιάτικο πιάτο μοσχάρι (χτένι) με μαγειρεμένο λάχανο και σάλτσα ντομάτας

Φτιάξτε μοσχάρι με λάχανο (χτένι) στην κατσαρόλα, ένα κλασικό και πεντανόστιμο χειμωνιάτικο πιάτο. Ζουμερό κρέας, λαχανικά και πλούσια σάλτσα ντομάτας.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes

Ingredients

  • 1200 γρ. - Μοσχαρίσιο κρέας (χτένι), κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού - Ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι (μεγάλο), ξερό, κομμένο σε κύβους
  • 1-2 σκελίδες - Σκόρδο
  • 3 Καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 Ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
  • 1 κουτάκι (περίπου 200 γρ.) - Ντομάτα (pummaro) ή πελτέ
  • 1 κ.σ. - Νοστιμιά λαχανικών (ή ζωμός λαχανικών Bio)
  • 2 κούπες - Ζεστό νερό
  • 1 Λάχανο (μέτριο), χοντροκομμένο
  • Μαύρο πιπέρι - Κατά βούληση
  • Ρίγανη - Κατά βούληση
  • Λίγος - Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

Instructions

1. Σοτάρισμα Κρέατος (Θωράκιση):

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε το μοσχαρίσιο χτένι από όλες τις πλευρές, μέχρι να θωρακιστεί και να πάρει ωραίο χρώμα (βλ. tips από προηγούμενη συνταγή σας).

2. Προσθήκη Λαχανικών:

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι (κύβους), το σκόρδο και τα καρότα (ροδέλες). Σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

3. Σάλτσα & Αρωματικά:

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και την κονσέρβα pummaro.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη, τον μαϊντανό και τη νοστιμιά λαχανικών.

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις για να ενωθούν οι γεύσεις.

4. Προσθήκη Λάχανου:

Καθαρίζουμε και κόβουμε χοντρά το λάχανο.

Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα πάνω από το κρέας. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάει παντού το λάχανο.

5. Μαγείρεμα:

Συμπληρώνουμε τις 2 κούπες ζεστό νερό.

Βράζουμε σε μέτρια ένταση με κλειστό καπάκι για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι το κρέας και το λάχανο να μαλακώσουν πολύ καλά και το φαγητό να μείνει μόνο με το λαδάκι του και την πηχτή σάλτσα.

6. Σερβίρισμα:

Το πιάτο είναι έτοιμο. Σερβίρουμε ζεστό.

Η Συνταγή είναι της κας ArtemisTaia Arampatzi

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για το Μοσχάρι με Λάχανο

Σοτάρισμα: Όπως και στην μοσχαρίσια στηθοπλευρά, το καλό σοτάρισμα του κρέατος είναι απαραίτητο για να «κλειδώσουν» οι χυμοί και να δώσει πλούσια γεύση στη σάλτσα.

Κρέας: Το χτένι είναι ιδανικό γιατί γίνεται πολύ μαλακό στο μαγείρεμα κατσαρόλας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ποντίκι ή εληά.

Συνοδευτικό: Το σερβίρισμα με κατσικίσια φέτα είναι εξαιρετικό, καθώς η αλμυρή και πιπεράτη γεύση της ισορροπεί τη γλύκα του λάχανου και της ντομάτας.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: