Κοτόπουλο κοκκινιστό με ρύζι

Υλικά

5-6 μερίδες
1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο (ή στήθος)
ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 μεσαία καρότα
1 πιπεριά (ό,τι χρώμα προτιμάτε)
1/2 φλυτζ. κρασί (κατά προτίμηση κόκκινο)
400 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
2-2,5 κούπες βραστό νερό
1 κ.σ. θυμάρι
1/2 κ.γ. σκόνη κανέλλας
1 φύλλο δάφνης
1 ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. μέλι (ή ζαχαρη)
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη συσκευασία και το κόβουμε σε κομμάτια 3-4 εκ. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο και μετά πλένουμε καλά τα χέρια μας.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Με μία τσιμπίδα για κρέατα πιάνουμε ένα ένα τα μισά κομμάτια κοτόπουλου και τα τοποθετούμε με προσοχή στο τηγάνι με το λάδι. Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει λίγο χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές (βλ. φωτό) και έπειτα τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα κομμάτια.

Ψιλοκόβου-με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και την πιπεριά. Σε μία βαθειά κατσαρόλα βάζουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και ανοίγουμε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα για 2-3’. Μετά ρίχνουμε τα καρότα και τη πιπεριά και τσιγαρίζουμε για άλλα 2-3’.
Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και το κρασί και ανακατεύουμε προσεκτικά με τη κουτάλα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

Προσθέτουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε για 2’. Ρίχνουμε το βραστό νερό, το θυμάρι, την κανέλλα, τη δάφνη, το ζωμό, το μέλι(/ζάχαρη) και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε σιγανή προς μέτρια και μισοσκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα.
Βράζουμε για 20-25’ και ανακατεύουμε προσεκτικά με την κουτάλα. Σκεπάζουμε πάλι την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε για άλλα 20-25’. Μόλις γίνει το κοτόπουλο και δέσει η σάλτσα (βλ. φωτό) κλείνουμε το μάτι και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Συνοδεύου-με το κοτόπουλό μας με μακαρόνια, τηγανητές πατάτες ή ρύζι μπασμάτι (συνταγή στο προφίλ μου).Καλή σας όρεξη!

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροKοτόπουλο με πατάτες λεμονάτες 🍋🐔🥔
Επόμενο άρθροΑμυγδαλάτο