Ποιος δεν αγαπάει μια καλοψημένη, ζουμερή μπριζόλα; Εγώ τη φτιάχνω συχνά έτσι, τυλιγμένη σε λαδόκολλα, και γίνεται λουκούμι! Κρατάει όλα τα ζουμάκια της και τα λαχανικά της δίνουν απίστευτο άρωμα.

Υλικά:

1 μοσχαρίσια μπριζόλα (περίπου 800 γραμμάρια), κομμένη στο πάχος που θέλετε
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
1 κουταλάκι του γλυκού αγελαδινό βούτυρο (για το τηγάνισμα)
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη (όχι ψιλοκομμένη)
2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια (χωρίς τα ζουμιά και τους σπόρους)
1 πράσινη πιπεριά κέρατο, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη (ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή)
Αλάτι και πιπέρι (στην αρχή ελάχιστο, μετά προσθέτουμε στο τέλος)
Ελάχιστο ελαιόλαδο (για τη λαδόκολλα)
Πατάτες σε ροδέλες (για το φούρνο)
Αλάτι και ελαιόλαδο (για τις πατάτες)

Εκτέλεση:

Θωράκισα τις μπριζόλες σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, με 1κγ ελαιόλαδο και 1κγ αγελ βούτυρο ούτε 1 λεπτό από κάθε πλευρά Στη λαδόκολλα, έβαλα χοντρές φέτες από ξερά κρεμμύδια, σκόρδο, ντοματες σε κομμάτια χωρίς ζουμιά και σπόρια, πράσινη πιπεριά κέρατο, Φλωρίνης και 2 κλαδάκια ρίγανη τώρα που έχει και τον ανθό Αλατοπίπερο ελάχιστο λάδι και πάνω ξάπλωσα την μπριζόλα.
Τύλιξα καλα Έβαλα στο ταψί και εψησα 1 ωρα στους 180 γτ την θέλουμε ψημενη καλά αλλά με τα ζουμακια της, όχι στεγνή
Μόλις άνοιξα τη λαδόκολλα αλατισα το κρέας και έριξα ελάχιστο ώμο ελαιόλαδο

Η Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou