Αυτά τα Μπισκότα με Άχνη Ζάχαρη και Λεμόνι, είναι βουτυρένια και αφράτα, λες και «λιώνουν» στο στόμα. Καθώς η γεύση του φρέσκου λεμονιού και του βουτύρου κυριαρχεί, αποτελούν το τέλειο γλυκό για κάθε περίσταση. Επειδή είναι εύκολα και γρήγορα (30 λεπτά), είναι μια must-try συνταγή! Επομένως, αν θέλετε ένα δροσερό και νόστιμο μπισκότο, γιατί να μην τα φτιάξετε τώρα;

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Μπισκότα Βουτύρου με Άχνη Ζάχαρη και Λεμόνι

Μπισκότα Βουτύρου με Άχνη Ζάχαρη και Λεμόνι, μπισκότα, γλυκό, επιδόρπιο, λεμόνι, βούτυρο, σπιτικό

Φτιάξτε τα βουτυρένια Μπισκότα με Άχνη Ζάχαρη και Λεμόνι .Λιώνουν στο στόμα, με έντονη γεύση λεμονιού και τέλεια υφή. Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 30 minutes

Ingredients

Για τη Ζύμη:

  • 1 κούπα (225 γρ.) - Βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κούπα (περίπου 60 γρ.) - Άχνη ζάχαρη
  • 1 τεμ. - Μεγάλο λεμόνι (θα χρειαστούμε 1 κ.γ. χυμό + 4 κ.γ. ξύσμα)
  • 1/2 κ.γ. - Εκχύλισμα λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. - Εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. - Αλάτι
  • 2 1/4 κούπες (περίπου 280 γρ.) - Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την Εξωτερική Επικάλυψη:

  • 1-2 κούπες (120-240 γρ.) - Άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.γ. - Ξύσμα λεμονιού (το υπόλοιπο από το μεγάλο λεμόνι)

Instructions

1. Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C

Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα.

2. Μείγμα Βουτύρου:

Στον κάδο του μίξερ (ή με μίξερ χειρός), χτυπάμε το βούτυρο, τη μισή κούπα άχνη ζάχαρη, τον 1 κ.γ. χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Ανακατεύουμε μέσα 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού (από τις 4 κ.γ. συνολικά).

3. Ζύμη:

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ σφιχτή ζύμη.

4. Πλάσιμο & Ψήσιμο:

Παίρνουμε μία κουταλιά της σούπας ζύμη, την πλάθουμε σε μπαλάκι και την τοποθετούμε στα ταψιά, αφήνοντας κενό 2-5 εκ. μεταξύ τους.

Ψήνουμε για 8-12 λεπτά. Αν ψήνετε και τα δύο ταψιά ταυτόχρονα, περιστρέψτε τα στη μέση του ψησίματος.

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 10 λεπτά.

5. Επικάλυψη Λεμονιού:

Σε ένα μικρό μπολ, ενώνουμε την 1-2 κούπες άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη και το υπόλοιπο 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.

6. Τελικό Ρολάρισμα:

Ρολάρουμε κάθε μπισκότο στο μείγμα άχνης ζάχαρης-λεμονιού για να επικαλυφθεί καλά. Μπορείτε να ρολάρετε δύο φορές για πιο πλούσια επικάλυψη.

7. Αποθήκευση:

Αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο για έως 3 ημέρες ή καταψύξτε για έως ένα μήνα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τα Μπισκότα με Λεμόνι

Βούτυρο: Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να χτυπηθεί σωστά και να γίνει το μπισκότο αφράτο. Αυτό είναι κρίσιμο για την τελική υφή.

Ψήσιμο: Τα μπισκότα δεν πρέπει να πάρουν πολύ χρώμα. Θέλουμε να είναι πολύ ανοιχτόχρωμα για να διατηρήσουν τη μαλακή και βουτυρένια υφή τους.

Επικάλυψη: Η άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη πρέπει να ανακατευτεί με το φρέσκο ξύσμα λεμονιού. Αυτό απελευθερώνει τα έλαια του λεμονιού, δίνοντας πολύ έντονο άρωμα στην τελική επίστρωση.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: