Τα μπισκότα κανέλας είναι μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές για σπιτικά γλυκίσματα, καθώς γεμίζουν το σπίτι με υπέροχα αρώματα και προσφέρουν μια ζεστή, παρηγορητική γεύση. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά, γιατί είναι πραγματικά εύκολα, δεν χρειάζονται κόπο, και το αποτέλεσμα πάντα με ενθουσιάζει. Απολαμβάνω να τα συνοδεύω με τον απογευματινό μου καφέ ή τσάι και είναι ιδανικά για κέρασμα σε φίλους.


Υλικά για τα Μπισκότα Κανέλας

  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 baking powder
  • 2 βανιλίνες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 4,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση της Συνταγής

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι, το baking powder, τις βανιλίνες και το αλάτι. Προσθέτω τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα και ανακατεύω καλά. Σταδιακά, προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.

 

Παίρνω ζύμη με το χέρι, την πατάω στην παλάμη μου για να πάρει σχήμα, και την τοποθετώ σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Με την ανάποδη ενός ποτηριού του κρασιού, κάνω ένα σχέδιο στην επιφάνεια κάθε μπισκότου.

 

 

Πασπαλίζω με κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνω για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήνω τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρω σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 12-15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 30 λεπτά


Χρήσιμα Tips για τα Μπισκότα Κανέλας

Για να γίνουν τα μπισκότα κανέλας ακόμα πιο αφράτα, βεβαιωθείτε ότι το αλεύρι έχει ανακατευτεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

Το ποτήρι του κρασιού δίνει ένα όμορφο σχέδιο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια φόρμα για μπισκότα για να δώσετε το σχήμα που θέλετε.

Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο πριν τα μεταφέρετε, ώστε να μην σπάσουν.

Η Συνταγή είναι της κας Ευγενια Ζακκα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!