Οι Μπριζόλες με φασολάκια και αρακά είναι ένα φαγητό που φέρνει στο μυαλό τη μαγειρική της μαμάς και της γιαγιάς. Η τρυφερή σπαλομπριζόλα που σιγομαγειρεύεται με τα φασολάκια και την πλούσια σάλτσα ντομάτας δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που είναι πραγματικά ακαταμάχητο. Εγώ το σερβίρω με φρέσκο ψωμάκι για να βουτάμε στη σάλτσα!

Υλικά

6 σπαλομπριζόλες 
Φασολάκια
Αρακάς, ένα φλιτζάνι ή όσο θέλετε
Ελαιόλαδο για να καλύψει το κάτω μέρος του ταψιού
Μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
2 καρότα κομμένα σε κομμάτια (τα ξέχασα αυτή τη φορά, αλλά είναι νόστιμα σε αυτό το γεύμα)
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένες ντομάτες
1 γεμάτη ντοματοπολτός

Εκτέλεση

Σιγοβράζουμε τις μπριζόλες στο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στο κρέας. Προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και τσιγαρίστε. Προσθέστε ζεστό νερό έως ότου καλυφθεί το κρέας.
Αφήστε να μαγειρευτεί 1 ώρα.
Μετά από μια ώρα προσθέστε την τριμμένη ντομάτα και τον τοματοπολτό. Προσθέστε τις πατάτες και τα καρότα στα φασολάκια και συνδυάστε τα.
Μπορείτε να συνεχίσετε να το μαγειρευετε στην κατσαράλα ή μπορείτε να το γυρίσετε σε ένα ταψί να το καλύψετε  με αλλουμινόχαρτο και να συνεχίσετε άλλη μια ώρα ή μέχρι να γίνει.

Τώρα 15 λεπτά πριν γίνει, προσθέτουμε τον αρακά. Ανακατέψτε τα ώστε να μαγειρεύτουν όλα μαζί λίγα λεπτά.
Τέλος βάλτε το στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα ακόμη. Ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες και ισως 1/2 περισσότερο θα είναι καλό ανάλογα με το μέγεθος των μπριζολών και τα φασόλια χρειάζονται μερικές φορές λίγο περισσότερο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το φαγητό σας ακόμα πιο νόστιμο:

  • Κρέας: Για ακόμα πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να πασπαλίσετε τις μπριζόλες με λίγο αλεύρι πριν τις τσιγαρίσετε.
  • Λαχανικά: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως ψιλοκομμένα καρότα. Εγώ τα ξέχασα αυτή τη φορά, αλλά είναι πολύ νόστιμα!
  • Μαγείρεμα: Ελέγχετε κατά διαστήματα το φαγητό και αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο ζεστό νερό.
  • Αρακάς: Προσθέστε τον αρακά στο τέλος του μαγειρέματος, ώστε να παραμείνει φρέσκος και να μην λιώσει.
  • Σάλτσα: Για πιο πηχτή σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλεύρι μαζί με την τριμμένη ντομάτα.

Καλή Ορεξη