Μοσχάρι Καπαμά
Υλικά
900 γρ. Μοσχαρίσιο κρέας
1 κουτί σάλτσα ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 1 1/2 πελτέ ντοματας
2 σκελίδες σκόρδο
6 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε σφήνες
3 κολοκυθάκια κομμένα στη μέση
Κανέλα

Εκτέλεση

Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο με ελαιόλαδο μέχρι να είναι διαφανή. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας, και σοτάρετε να πάρει χρώμα .. Προσθέστε τον ντοματοπολτό και ένα το κουτί σάλτσα ντομάτας, επίσης λίγο νερό(3/4 φλ τσαγιού). Μαγειρέψτε μέχρι να μαγειρευτεί το μοσχάρι (1 ωρα 15 λεπτα) .. Προσθέστε λίγη κανέλα στο τέλος ..
Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια.
Σε ένα τηγάνι προσθέστε λίγο ελαιόλαδο. Ξεκινήστε προσθέτοντας τις κομμένες πατάτες μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν. Δεν χρειάζεται να μαγειρεύτούν εντελώς επειδή θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται στο φούρνο.
Κάνετε το ίδιο με το κολοκυθάκι.
Μεταφέρετε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και το κρέας σε ένα ρηχο ταψί. Προσθέστε λίγο νερό και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να μαγειρευτούν οι πατάτες και η σάλτσα να είναι κρεμώδης.

Απολαύστε με φέτα και φρέσκο ψωμί!

Πολύ Νόστιμο Φαγητό

 

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλες με φασολάκια και αρακά
Επόμενο άρθροΣκορδόψωμα με Παρμεζάνα…πάνε με όλα