Γεια σας, φίλες μου! Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας την αγαπημένη μου συνταγή για μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο με λαχανικά, ένα φαγητό που κάνω πολύ συχνά, ειδικά όταν θέλω κάτι χορταστικό και νόστιμο. Είναι τόσο εύκολο και το αποτέλεσμα είναι απλά λουκουμάκι. Πιστεύω ότι θα το λατρέψεις κι εσύ!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο με λαχανικά
Ανακαλύψτε την πιο νόστιμη και ζουμερή συνταγή για μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο με λαχανικά. Ένα πλήρες, εύκολο και πεντανόστιμο φαγητό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το πιάτο, θα χρειαστούμε:
- 4 Χοιρινές μπριζόλες
- 4 Πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 3 Κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
- 1 Μεγάλο καρότο, τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
- Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 3 Σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο μέλι
- Λίγο βαλσαμικό ξύδι
- 1 μεγάλη κουταλιά μουστάρδα
- Λίγο χυμό ντομάτας
Instructions
Αρχικά, έβαλα το κρέας σε νερό και ξύδι για περίπου δύο ωρίτσες. Μετά το ξέπλυνα καλά και το έβρασα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, το ξέπλυνα καλά ξανά και το έβαλα σε μια χύτρα μαζί με τα κρεμμύδια, το σέλερι, το σκόρδο, το φινόκιο, το μπούκοβο και τα δύο φύλλα δάφνης.
Το έβρασα για 70 λεπτά. Πρόσθεσα αλάτι και λεμόνι και συνέχισα το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά.
Αν δεν θέλω να χρησιμοποιήσω χύτρα, μπορώ να τη φτιάξω σε κατσαρόλα. Σε αυτή την περίπτωση, την αφήνω με κλειστό καπάκι στη μισή θερμοκρασία για περίπου 3 ωρίτσες.
Καλή απόλαυση σε όλους!
Η Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου
Χρήσιμα Tips για τις Μπριζόλες
- Σοτάρισμα: Το σοτάρισμα των λαχανικών και των μπριζολών στην αρχή είναι το μυστικό για να δέσουν οι γεύσεις και να γίνει το κρέας πιο ζουμερό.
- Σάλτσα: Πρόσθεσε τη σάλτσα στο τέλος για να μη “στεγνώσει” το μέλι και για να δώσει μια υπέροχη γεύση καραμέλας στο κρέας.










