Η Πάστα ταψιού με καραμέλα είναι ένα γλυκό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με τις πλούσιες γεύσεις και τις διαφορετικές υφές του. Ένα αφράτο παντεσπάνι, μια απαλή κρέμα καραμέλας καιμία λαχταριστή γκανάζ σοκολάτας συνδυάζονται σε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Εγώ την φτιάχνω για τις γιορτές και πάντα τρώγεται μέχρι και το τελευταίο κομμάτι!

 Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Πάστα ταψιού με καραμέλα

Πάστα ταψιού με καραμέλα

Mια υπέροχη και εντυπωσιακή συνταγή για ένα γλυκό ταψιού που θα κλέψει την παράσταση: την Πάστα ταψιού με καραμέλα. Είναι ένα τέλειο γλυκό για μεγάλες παρέες, συνδυάζοντας ένα αφράτο παντεσπάνι με μια βελούδινη κρέμα καραμέλας και μια πλούσια γκανάζ σοκολάτας. Εγώ το φτιάχνω συχνά και όλοι το λατρεύουν!

Prep Time 30 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη συνταγή, θα χρειαστούμε:

Για το παντεσπάνι:

  • 6 Αυγά
  • 6 κ.σ. Ζάχαρη (κοφτές)
  • 6 κ.σ. Αλεύρι (κοφτές)
  • 4 κ.σ. Κακάο (γεμάτες)
  • 4 κ.σ. Σπορέλαιο
  • 1 Βανίλια
  • 2 κ.γ. Μπέικιν (κοφτά)

Για το σιρόπι:

  • 200 γρ. Νερό
  • 200 γρ. Ζάχαρη
  • 1 Βανίλια
  • 1 κομμάτι Λεμόνι

Για την κρέμα:

  • 500 γρ. Κρέμα γάλακτος για σαντιγί 35% λιπαρά (κρύα από το ψυγείο)
  • 1 κουτάκι Καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 1 Βανίλια

Για τη γκανάζ σοκολάτας:

  • 200 γρ. Κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
  • 150 γρ. Γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο, πλήρες)
  • 1 κ.σ. Μέλι
  • 1 κ.γ. Βούτυρο

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το κλασικό και αγαπημένο γλυκό.

για το σιρόπι

Βάζω τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Τα βράζω για 2-3 λεπτά μόνο. Κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει λίγο, ώστε να γίνει χλιαρό.

για το παντεσπάνι

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Στη συνέχεια, ρίχνω τη βανίλια και το σπορέλαιο. Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει μαζί με το κακάο και το μπέικιν. Ανακατεύω προσεκτικά με μια σπάτουλα για να μην χάσουμε τον όγκο του μείγματος. Αδειάζω το μείγμα σε ένα βαθύ ταψάκι 36x30 εκ. περίπου, το οποίο έχω βουτυρώσει. Ψήνω στους 180°C στις αντιστάσεις για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να βγει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσω στο κέντρο του. Αφήνω το παντεσπάνι να κρυώσει ελαφρώς για 5 λεπτά.

Συναρμολόγηση του γλυκού

Περιχύνω το ζεστό, όχι καυτό, παντεσπάνι με το χλιαρό σιρόπι. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτω το καραμελωμένο ζαχαρούχο και τη βανίλια και απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπάνι. Βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά για μερικές ώρες.

για τη γκανάζ σοκολάτας

Βάζω σε ένα μπολ την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ζεσταίνω το γάλα εβαπορέ στα μικροκύματα μέχρι να γίνει πολύ ζεστό. Περιχύνω με το γάλα την κουβερτούρα και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει τελείως. Στο τέλος ρίχνω το μέλι και το βούτυρο και ανακατεύω ξανά. Αφήνω τη γκανάζ να γίνει χλιαρή και μετά την απλώνω πάνω από το παγωμένο γλυκό. Βάζω ξανά στο ψυγείο να παγώσει καλά. Στολίζω το γλυκό με κερασάκια, κρέμα και αμύγδαλα φιλέ.

Η Συνταγή είναι της κας 'Αννα Αννούλα

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή