Υλικά:

3 κιλά βερίκοκα (κατά προτίμηση σφιχτά)
2 κιλά ζάχαρη
600 ml νερό

Εκτέλεση:

Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί σιρόπι.
Πρώτη Ζεμάτιση: Ρίχνουμε τα βερίκοκα στο καυτό σιρόπι και τα αφήνουμε να σταθούν για 8 ώρες. Σουρώνουμε το σιρόπι και το βράζουμε ξανά.
Δεύτερη Ζεμάτιση: Περιχύνουμε τα βερίκοκα με το καυτό σιρόπι και τα αφήνουμε για 8 ώρες (ή και για 24 ώρες). Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του σουρώματος και του βρασμού του σιροπιού.
Τρίτη Ζεμάτιση: Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία της δεύτερης ζεμάτισης.
Τελικό Βράσιμο: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Δεν ανακατεύουμε τα βερίκοκα.
Προαιρετικά: 5 λεπτά πριν το τέλος του βρασμού, μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. Εναλλακτικά, μπορούμε να σπάσουμε τα κουκούτσια των βερίκοκων, να ψήσουμε τους πυρήνες στο φούρνο και να τους προσθέσουμε στο γλυκό.
Συντήρηση: Αποθηκεύουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζουμε με αποστειρωμένα καπάκια. Το γλυκό μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυγείο.
Καλή απόλαυση!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝαπολέων σε ένα ποτήρι…Τρώγεται σε 2 λεπτά!
Επόμενο άρθροΣουφλέ μελιτζάνας