Σήμερα θα σας δείξω πώς να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά ντολμαδάκια με κιμά και σάλτσα αυγολέμονο, ένα φαγητό που φέρνει στο νου οικογενειακά τραπέζια και παραδοσιακές γεύσεις! Είναι μια συνταγή που απαιτεί λίγη υπομονή, αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει πλήρως.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Ντολμαδάκια με κιμά και σάλτσα αυγολέμονο
Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση των ντολμαδάκιων με κιμά και την πλούσια σάλτσα αυγολέμονο. Μια παραδοσιακή συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!
Ingredients
Για να ετοιμάσουμε αυτά τα μοναδικά ντολμαδάκια με κιμά θα χρειαστούμε:
- Αμπελόφυλλα (περίπου 1/4 κιλό ή 60 φύλλα)
- 500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο)
- 1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- Άνηθο (ψιλοκομμένο)
- Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- Δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- 1 φρέσκια ντομάτα, τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ (ή βούτυρο)
Για τη Σάλτσα Αυγολέμονο:
- 1 ποτήρι ζωμό από τα ντολμαδάκια (περίπου)
- 2 κρόκους αυγών
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Instructions
- Ζεματαμε τα αμπελοφυλλα σε ζεστό νερό ( αφού πρώτα τα πλυνουμε καλά). Αν είναι πολύ τρυφερά, προσέχουμε να μην τα διαλύσουμε.
- Για τη γέμιση: Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και γεμίζουμε ένα-ένα τα φύλλα μας.
- Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια με σειρά στην κατσαρόλα ( στον πάτο της οποίας έχουμε στρώσει αμπελοφυλλα και κοτσάνια από τα μυρωδικά μας).
- Τους ρίχνουμε λάδι και μια κουταλιά βιταμ. Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και νερό ζεστό, στο οποίο έχουμε διαλύσει ενα κύβο βοδινού.
- Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, προσέχοντας να μην σωθεί το νερό τους.
- Για τη σάλτσα αυγολέμονο: Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιων, και το ρίχνουμε στους χτυπημένους κρόκους.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας το λίγο-λίγο στο ζωμό από τα ντολμαδάκια.
- Το βράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα και περιχύνουμε μ'αυτη τα ντολμαδάκια μας.
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα ζουμερά ντολμαδάκια με κιμά και αυγολέμονο:
ΥΓ. Για να πετύχουν τα ντολμαδάκια μας, τα φύλλα πρέπει να είναι τρυφερά. Σ'αυτη τη περίπτωση, πρέπει να προσέξουμε στο ζεματισμα να μην τα διαλύσουμε. Σε όσους τα φτιάξετε, καλη επιτυχία .
Η Συνταγή είναι της κας Μάχη Γκαμπαλή
Notes
Χρήσιμα Tips για τα Τέλεια Ντολμαδάκια με Κιμά
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα ντολμαδάκια με κιμά σας αξεπέραστα. Για να πετύχουν τα ντολμαδάκια μας, τα φύλλα πρέπει να είναι τρυφερά. Σ' αυτή την περίπτωση, πρέπει να προσέξουμε στο ζεμάτισμα να μην τα διαλύσουμε. Αν τα φύλλα είναι λίγο σκληρά, μπορείτε να τα αφήσετε λίγο παραπάνω στο ζεστό νερό. Μην παραγεμίσετε τα ντολμαδάκια, γιατί το ρύζι φουσκώνει στο μαγείρεμα.







