Γιουβαρλάκια

Υλικά

700 γρ κιμα μοσχ
1κουπα τσαγ ρύζι καρολινα
2 κρεμυδια ψιλοκ
Μισή πιπερ φλωρινης ψιλοκ
Μαιδανο κ άνηθο όσο μας αρεσει
Αλατι πιπέρι, κιμινο, κουρκουμα, επίσης όσο μας αρέσει.
Ένα σφινακι λαδι.

Εκτέλεση

Ζυμώνω καλά όλα τα υλικα κ αφήνω 20 λ να ενσωματωθούν τα υλικα.
Στο μεταξύ βάζω στην κατσαρόλα μου, 2 κ σ αλεύρι να κάψει μαζί με 3/4 της κούπας λαδι κ ανακατευω συνεχώς να μην καεί. Όταν γίνει αραιος χυλός ρίχνω νερό κ ανακατευω γρήγορα να μη σβολιασει. Αφού πάρει βράση ρίχνω αλάτι και τα γιουβαρλακια λίγα λίγα να μη σταματήσει ο βρασμός, χαμηλώνω την ένταση και αφήνω να βρασουν μέχρι να βράσει το ρύζι. Τέλος με 1 αυγό και χυμο από 1 λεμόνι χτυπω αυγολεμονο ρίχνω ζεστό ζουμακι και περιχυνω το φαγητό μου.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Eleni Koutrintze

Προηγούμενο άρθροΠατάτες ογκρατεν φούρνου
Επόμενο άρθροΤραγανές παραδεισένιες μπουκιές φαλάφελ με μία φανταστική σάλτσα ταχίνι