Ο κοτόπουλο στη σακούλα είναι η τέλεια λύση για ένα κυριακάτικο τραπέζι ή ένα επίσημο δείπνο. Η μαρινάδα με τα φρέσκα μυρωδικά του δίνει ένα υπέροχο άρωμα, ενώ ο τρόπος που ψήνεται στη σακούλα το κρατάει ζουμερό και τρυφερό. Εγώ το φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζεται αμέσως από το τραπέζι!


Υλικά

Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο πιάτο, θα χρειαστούμε:

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο (μεσαίου μεγέθους), καθαρισμένο
  • 125 γρ. βούτυρο
  • Σακούλες ψησίματος

Για τη μαρινάδα:

  • 1/2 φλ. χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το πεντανόστιμο κοτόπουλο.

1. Αφήνω το κοτόπουλο εκτός ψυγείου για 30 λεπτά πριν το ψήσω, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. το πλένω και το στεγνώνω καλά με απορροφητικό χαρτί, παρόλο που φαίνεται αρκετά καθαρό.

2. Βάζω όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα βαζάκι. τα χτυπάω για λίγο να γίνουν σαν κρέμα.

3. Απλώνω τη μαρινάδα ομοιόμορφα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό του κοτόπουλου, μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο.

Βάζω το βούτυρο μέσα στην κοιλιά του κοτόπουλου και το ίδιο το κοτόπουλο στη σακούλα ψησίματος.

Δένω τη σακούλα με το πλαστικό ή το σχοινί ψησίματος που περιέχεται στη συσκευασία και κάνω μία μικρή τρύπα στην πάνω μεριά. Το βάζω στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 80 λεπτά χωρίς να ανοιγοκλείνω την πόρτα του φούρνου.

Τα τελευταία 15 λεπτά, μειώνω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150 βαθμούς. το κοτόπουλο γίνεται λουκούμι και είναι έτοιμο να το απολαύσετε.

Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:

  • Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 15 λεπτά (για την μαρινάδα και την προετοιμασία του κοτόπουλου).
  • Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 95 λεπτά.
  • Συνολικός Χρόνος: Περίπου 2 ώρες.
  • Επιπλέον Χρόνοι: Αναμονής (για το κοτόπουλο εκτός ψυγείου), 30 λεπτά.

Χρήσιμα Tips για το Τέλειο Κοτόπουλο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το κοτόπουλο στη σακούλα σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Θερμοκρασία: Είναι σημαντικό να αφήσετε το κοτόπουλο σε θερμοκρασία δωματίου για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Βούτυρο: Η προσθήκη βουτύρου στο εσωτερικό του κοτόπουλου το κάνει απίστευτα ζουμερό και δίνει μοναδική γεύση.
  • Φρέσκα Μυρωδικά: Χρησιμοποιήστε φρέσκα μυρωδικά για τη μαρινάδα. Είναι αυτά που θα δώσουν στο κοτόπουλο το υπέροχο άρωμά του.
  • Σακούλα: Μην ξεχάσετε να κάνετε μια μικρή τρυπούλα στη σακούλα για να βγαίνει ο ατμός. Επίσης, μην ανοιγοκλείνετε την πόρτα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Καλή Απόλαυση