Πίτα με Αλεύρι Ρεβυθιού είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτή η συνταγή, γνωστή και ως Farinata ή Cecina, είναι φυσικά βιολογική, πλούσια σε πρωτεΐνες και εντελώς vegan. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τη βάση:

  • Αλεύρι ρεβυθιού: 200 γραμμάρια
  • Νερό: 600 ml
  • Αλάτι: 12 g

Για το γλυκό:

  • Hλιέλαιο: 90 γραμμάρια
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ρίχνουμε στο νερό το αλεύρι ρεβίθια, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα χτυπητήρι για να αποφύγουμε σβώλους.

Όταν το νερό έχει ενσωματωθεί πλήρως, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το αλάτι.

Αφήστε το κτύπημα να ξεκουραστεί για **τουλάχιστον μισή ώρα**. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για την υφή της Πίτας με Αλεύρι Ρεβυθιού.

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 250 ° C.

Λιπαίνουμε με λάδι ένα ταψί 25cm x 40 cm.

Χύνουμε τον χυλό στο ταψί σε ένα πολύ λεπτό στρώμα, μέχρι 3 ή 4 mm.

Ψήστε την Πίτα με Αλεύρι Ρεβυθιού για 20 έως 25 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή και χρυσή στην επιφάνεια και ακόμα μαλακή μέσα.

Σερβίρετε ζεστό με άφθονο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 20-25 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 35-40 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 30 λεπτά (για να ξεκουραστεί το κτύπημα).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για να γίνει η Πίτα με Αλεύρι Ρεβυθιού πιο τραγανή, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο απευθείας στον χυλό. Δείτε κι άλλες συνταγές με όσπρια.

Μπορείτε να γαρνίρετε με ψιλοκομμένο δεντρολίβανο ή ρίγανη πριν το ψήσιμο, για πιο πλούσιο άρωμα. Δοκιμάστε το ως βάση για υγιεινή πίτσα.

Το αλάτι είναι σημαντικό για τη γεύση. Χρησιμοποιήστε 12g (περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού) για να αναδείξετε τη γεύση του ρεβυθιού. Δες ιδέες για vegan συνταγές.


 

Σχετικές Συνταγές 

Vegan Μουσακάς

Παραδοσιακή Ρεβυθάδα

Συνταγές με Ταχίνι