Η πίτσα με τυρί κρέμα είναι μια υπέροχη παραλλαγή της κλασικής πίτσας. Η βάση από τυρί κρέμα δίνει στο πιάτο μια βελούδινη υφή και μια γεύση που ταιριάζει απίστευτα με τα διάφορα τυριά. Είναι ένα πιάτο που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Πίτσα με τυρί κρέμα
H πίτσα με τυρί κρέμα που είναι πραγματικά μοναδική. Είναι μια πίτσα που φτιάχνεται πολύ εύκολα και το αποτέλεσμα είναι μια αφράτη ζύμη με μια απίστευτα πλούσια και λαχταριστή γεύση. Εγώ τη φτιάχνω συχνά όταν θέλω κάτι διαφορετικό από την κλασική πίτσα με ντομάτα.
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτή την πεντανόστιμη πίτσα, θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
- 1 φλιτζάνι Χλιαρό γάλα
- 1 φακελάκι Μαγιά
- 1 κ.γ. Ζάχαρη
- 1 κ.γ. Αλάτι
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 2 1/2 φλιτζάνια περίπου Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση:
- 1 πακέτο Τυρί κρέμα
- Διάφορα τυριά που λιώνουν (π.χ. γκούντα, κασέρι, σε φέτες ή τριμμένα)
- Φέτες φρέσκιας μοτσαρέλας
- 1 Πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)
- Ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- Λίγη Κρέμα γάλακτος
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την υπέροχη πίτσα.
1. Σε ένα μπολ βάζω το χλιαρό γάλα μαζί με τη μαγιά και τη ζάχαρη. το αφήνω για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να δω να κάνει φουσκάλες.
2. Μετά προσθέτω το ελαιόλαδο, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι. ζυμώνω μέχρι να πάρω ένα ελαστικό ζυμαράκι που δεν κολλάει στα χέρια.
3. Αφήνω τη ζύμη σκεπασμένη σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
4. Στο ταψί του φούρνου βάζω τη ζύμη και την απλώνω με το χέρι μου σε όλη την επιφάνεια.
5. Απλώνω ομοιόμορφα το τυρί κρέμα, φροντίζοντας να καλύψω όλη τη βάση της πίτσας.
6. Βάζω διάφορα τυριά που λιώνουν, όπως γκούντα και κασέρι, τη φρέσκια μοτσαρέλα, την πιπεριά και τα ντοματίνια. περιχύνω τα υλικά με λίγη κρέμα γάλακτος.
7. Ψήνω την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°c μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Η Συνταγή είναι της κας Αλεξάνδρα Κυριάκη
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η πίτσα με τυρί κρέμα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Ζύμη: Αν το ζυμάρι σας κολλάει, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι, αλλά με προσοχή, για να μη γίνει σκληρό.
- Εναλλακτικές: Αντί για ντοματίνια και πιπεριά, μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια, μπέικον, ή ακόμα και ψιλοκομμένα κομμάτια κοτόπουλο.
- Τυρί: Η βάση από τυρί κρέμα είναι το μυστικό της νοστιμιάς. Εγώ τη χρησιμοποιώ αντί για σάλτσα ντομάτας.
- Ψήσιμο: Μπορείτε να ψήσετε την πίτσα σε αντιστάσεις, στην κάτω θέση του φούρνου, για να γίνει πιο τραγανή η βάση.