Η Παραμυθένια Τούρτα του Καφέ είναι ένα κλασικό και πλούσιο σε γεύση Γλυκό, καθώς ο συνδυασμός του αφράτου παντεσπανιού με τη βουτυρόκρεμα καφέ δημιουργεί ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Επειδή το σιρόπι με κονιάκ ενισχύει το άρωμα του καφέ, προσφέρει μια εκλεπτυσμένη γεύση που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του είδους. Επομένως, αν ψάχνετε για μια εντυπωσιακή τούρτα για μια ειδική περίσταση ή απλά για να ευχαριστήσετε τους αγαπημένους σας, αυτή η συνταγή είναι η ιδανική επιλογή, γιατί θα σας ταξιδέψει σε ένα πραγματικό γευστικό παραμύθι.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Παραμυθένια Τούρτα του Καφέ

Παραμυθένια Τούρτα του Καφέ πασπαλισμένη με κακάο.

Φτιάξτε το Παραμυθένια Τούρτα του Καφέ! Αφράτος παντεσπάνι, πλούσια βουτυρόκρεμα καφέ και σιρόπι με κονιάκ. Η κλασική συνταγή για εντυπωσιακό γλυκό.

Prep Time 30 minutes
Cook Time 15 minutes
Additional Time 1 hour
Total Time 1 hour 45 minutes

Ingredients

Για το Παντεσπάνι

  • 6 - αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 πρέζα - αλάτι
  • 200 γρ. - ζάχαρη
  • 200 γρ. - αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την Κρέμα:

  • 200 γρ. - ζάχαρη
  • 150 μλ - γάλα
  • 2 - κρόκοι αυγών
  • 1 κ.σ. - αλεύρι (ή κορν φλάουρ)
  • 200 γρ. - βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)

Για το Σιρόπι

  • 1 φλιτζάνι - καφές (έτοιμος, ζεστός)
  • 1 κ.σ. - κονιάκ (προστίθεται στον καφέ)

Για το Γαρνίρισμα:

  • Τρίμματα από το παντεσπανι (για τα πλαϊνά)
  • Κακάο (για την κορυφή)

Instructions

Για το Αφράτο Παντεσπάνι:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για αρκετή ώρα, μέχρι να γίνουν σφιχτή, σταθερή μαρέγκα (να κρατάνε «κορυφές»).

Προσθέτουμε τη μία πρέζα αλάτι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.

Εισάγουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα (μαρίζ), με κυκλικές κινήσεις, για να μη χάσουμε τον αέρα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς Κελσίου για 12-15 λεπτά. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα.

Αφού κρυώσει, κόβουμε τον ψημένο κορμό σε 3 ορθογώνια κομμάτια.

Για την Κρέμα:

Σε ένα κατσαρολάκι (σοτέ) ριχνουμε τα 150 γρ. ζάχαρης και το γάλα. Ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους 2 κρόκους με τα υπόλοιπα 50 γρ. ζάχαρης και αδειάζουμε μέσα το ζεστό μείγμα γάλακτος-ζάχαρης σε λεπτή ροή, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.

Μεταφέρουμε το μείγμα πίσω στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε την 1 κ.σ. αλεύρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η μάζα (σαν κρέμα ζαχαροπλαστικής).

Εν τω μεταξύ, ενώ η κρέμα πήζει, χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.

Όταν η κρέμα κρυώσει τελείως, την ενώνουμε με το αφράτο βούτυρο, χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως και στέλνουμε το τελικό μείγμα (τη βουτυρόκρεμα) στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για το Συναρμολόγημα (Μοντάρισμα):

Ετοιμάζουμε τον καφέ και προσθέτουμε το κονιάκ.

Παίρνουμε τον πρώτο παντεσπανι, τον σιροπιάζουμε με το σιρόπι καφέ-κονιάκ και τον καλύπτουμε με μία πλούσια στρώση κρέμας.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τον δεύτερο κορμό.

Τοποθετούμε τον τρίτο (τελευταίο) κορμό, τον σιροπιάζουμε και αυτόν και καλύπτουμε με την κρέμα όλη την επιφάνεια, καθώς και τα πλαϊνά της τούρτας.

Τρίβουμε τα περισσεύματα από το παντεσπανι και καλύπτουμε τα πλαϊνά της τούρτας.

Πασπαλίζουμε την κορυφή με κακάο.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για την Παραμυθένια Τούρτα του Καφέ

Κορμός: Το μυστικό για να γίνει το παντεσπάνι αφράτο είναι το καλό χτύπημα των αυγών με τη ζάχαρη και το απαλό ανακάτεμα του αλευριού.

Κρέμα: Η βουτυρόκρεμα πρέπει να είναι κρύα πριν τη χρησιμοποιήσετε, για να έχει την κατάλληλη σταθερότητα. Πρέπει να ενώσετε την κρύα κρέμα γάλακτος με το αφράτο βούτυρο.

Σιρόπι: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κονιάκ με ρούμι ή να το παραλείψετε τελείως, αν το γλυκό προορίζεται για παιδιά.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: