Κορμός ψυγείου

Δίχρωμος Κορμός ψυγείου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια παραλλαγή του μαμαδίστικου μπισκοτόγλυκου των παιδικών μας .

Υλικά

400 ml γάλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
60 γρ. κακάο
150 γρ.βούτυρο
400 γρ.μπισκότα
150 γρ.καρύδια
1 σφηνάκι κονιάκ η λικέρ

100 γρ.σοκολάτα γάλακτος
15 ml ηλιέλαιο (1 κουταλιά της σούπας)
100 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
15 ml ηλιέλαιο (1 κουταλιά της σούπας)
150 γρ.καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας.Καβουρδίζουμε τα καρύδια για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Στη συνέχεια τ αφαιρούμε απ το τηγάνι και τα ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.Τα ρίχνουμε στα μπισκότα.
Σ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα,ρίχνουμε το ξύσμα και το κακάο κοσκινισμένο.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και προσθέτουμε το βούτυρο.Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει αποσύρουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε το κονιάκ.Αφήνουμε να κρυώσει 30 λεπτά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα μπισκότα.Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί και τυλίγουμε σε ρολό.

Εξωτερικά τυλίγουμε όλο το ρολό με μεμβράνη και πιέζουμε καλά τις άκρες σαν καραμέλα για να δώσουμε ομοιόμορφο σχήμα.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει καλά.Βγάζουμε απ το ψυγείο ξετυλίγουμε και μεταφέρουμε τον κορμό σε πιατέλα.Βάζουμε 3 λωρίδες λαδόκολλα 4 εκ. η κάθε μια σε ίση απόσταση η μια με την άλλη.
Λιώνουμε την σοκολάτα γάλακτος μαζί με το ηλιέλαιο στο φουρνάκι μικροκυμάτων (30 δευτ.)
Ρίχνουμε τα μισά καρύδια στην σοκολάτα γάλακτος και τα τοποθετούμε το σημείο που δεν έχει λαδόκολλα πάνω στον κορμό.

Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο να παγώσει περίπου 30 λεπτά.
Στη συνέχεια λιώνουμε την λευκή σοκολάτα μαζί με το ηλιέλαιο στο φουρνάκι μικροκυμάτων (30 δευτ.) και ρίχνουμε τα υπόλοιπα καρύδια.
Αφαιρούμε τις λωρίδες της λαδόκολλας και βάζουμε εκεί την λευκή σοκολάτα.Ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει περίπου 30 λεπτά.
Βγάζουμε απ το ψυγείο κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

kormos psugeiou

Καλή επιτυχία!!!

Η συνταγή είναι της Rallou Psaradelli

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Kορμός “black forest”

Kορμός

Υλικά Συνταγής

Για το παντεσπάνι
½ φλιτζάνι (65 γρ.) αλεύρι που φουκώνει μόνο του
4 μεγάλα αυγά
½ φλιτζάνι (100 γρ.) ζάχαρη άχνη
⅓ φλιτζανιού (40 γρ.) κακάο

Για τη γέμιση
1 συσκευασία φυτική σαντιγί
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
2-3 κονιάκ
150 γρ. κερασάκια μαρασκίνο, στραγγισμένα, κομμένα στη μέση
5 κουταλιές της σούπας σιρόπι βύσσινο
Για τη διακόσμηση
σαντιγί
μερικά ολόκληρα κερασάκια μαρασκίνο
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το παντεσπάνι
Χτυπάτε στο μίξερ πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο, ομοιογενές και παχύρρευστο μείγμα.
Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο και τα προσθέτετε κοσκινισμένα στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.

Βουτυρώνετε μια παραλληλόγραμμη φόρμα με χαμηλά τοιχώματα (περίπου 44εκ. Χ 30εκ.) και στρώνετε αντικολλητικό χαρτί βουτυρωμένο και αυτό πολύ καλά. Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα του παντεσπανιού σε όλη την επιφάνεια. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 10’-11’, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Βγάζετε το παντεσπάνι από το φούρνο.
Πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με λίγη ζάχαρη άχνη και το αναποδογυρίζετε σε καθαρή πετσέτα κουζίνας. Αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζετε και την άλλη πλευρά με ζάχαρη άχνη. Τυλίγετε το παντεσπάνι σε ρολό όπως είναι ζεστό με την πετσέτα. Το αφήνετε τυλιγμένο να κρυώσει.

Ετοιμάζετε τη γέμιση
Φτιάχνετε τη φυτική σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της.
Προσθέτετε, καθώς τη χτυπάτε, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το κονιάκ.

Δείτε την συνέχεια της Συνταγής εδώ

Φωτό: Sofia Fetra Andreas Zapaltas

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά Μελομακάρονα
Επόμενο άρθροΜπισκότα Καρύδας…τα πιο αφράτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ