Οι πιπεριές σκορδάτες στο φούρνο είναι η τέλεια επιλογή για έναν γρήγορο, υγιεινό και πολύ νόστιμο μεζέ, που θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Είναι μία συνταγή που εγώ προσωπικά λατρεύω, γιατί είναι τόσο απλή στην εκτέλεση αλλά το αποτέλεσμα είναι απίστευτα γευστικό. Επομένως, αν ψάχνετε για κάτι διαφορετικό και εύκολο, αυτή η συνταγή είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε για να συνοδεύσετε το τσίπουρο ή το κρασί σας.
Υλικά για τις πιπεριές σκορδάτες
- 4-5 πιπεριές (σε ό,τι χρώμα θέλετε)
- 4-5 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζάνι ξύδι
- 1/4 φλιτζάνι νερό
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση της συνταγής
Προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 180°C. Πλένω καλά τις πιπεριές και τις κόβω στη μέση κατά μήκος. Αφαιρώ τα σπόρια και τα λευκά μέρη που έχουν μέσα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύω το ελαιόλαδο, το ξύδι, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι, δημιουργώντας έτσι μια μαρινάδα.
Τοποθετώ τις πιπεριές και τις σκελίδες σκόρδου στο ταψί μου. Περιχύνω με το μείγμα λαδιού και ξιδιού. Ψήνω για 30-40 λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν και το σκόρδο να ροδίσει ελαφρώς.
Αφήνω τις πιπεριές σκορδάτες να κρυώσουν λίγο. Τις ξεφλουδίζω και αφαιρώ το σκόρδο. Μπορώ να τις σερβίρω σκέτες ή να τις περιχύσω με το ζουμί που έμεινε στο ταψί. Εάν θέλω, μπορώ να τις διατηρήσω στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30-40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 40-50 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τις πιπεριές
Για να δώσετε στις ψητές πιπεριές σας ακόμα περισσότερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ρίγανη ή πάπρικα στο μείγμα του λαδιού.
Το σκόρδο ψήνεται με τη φλούδα του για να διατηρήσει όλη του τη γλυκύτητα.
Μπορείτε να σερβίρετε τις πιπεριές πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί για ένα τέλειο ορεκτικό.
H συνταγή είναι της κας Aferdita Vladi








