Μπουγιουρντί με πολύχρωμες πιπεριές

Το μπουγιουρντί είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο με βάση το τυρί, που συνήθως φτιάχνεται με φέτα, ντομάτα και πιπεριές. Η προσθήκη πολύχρωμων πιπεριών στο μπουγιουρντί δίνει μια πιο πλούσια γεύση και χρώμα στο πιάτο.

Οι πολύχρωμες πιπεριές έχουν μια πιο γλυκιά γεύση από τις πράσινες πιπεριές, που είναι πιο συνηθισμένες στο μπουγιουρντί. Αυτό το κάνει το πιάτο πιο ευχάριστο στον ουρανίσκο και πιο ισορροπημένο γευστικά. Επιπλέον, τα έντονα χρώματα των πολύχρωμων πιπεριών δίνουν μια πιο γιορτινή εμφάνιση στο πιάτο.

Υλικά

300γρ τυρί φέτα
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
50γρ ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι – θυμάρι
150γρ τυριά που λιώνουν
Ψήσιμο 20 λεπτά 200 βαθμούς αντιστάσεις

Εκτέλεση

Παίρνουε ένα πηλινο ή ταψακι 20-24
Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο και 2 λαδόκολες ξεκιναμε και θα βάλουμε τυρακι τριμμενο στην βαση ντοματούλα φετες τυρί φέτα πιπεριες ψιλοκομενες μπορείτε να βάλετε και καυτερή πιπεριά αν θέλετε πάλι ντοματούλα άλλο ένα κομμάτι φέτα δεν σας λέω ακριβώς ποσότητες μπορείτε να βάλετε όσο θέλετε εσείς θα βάλουμε λαδάκι ελαιόλαδο γύρω στα 40 με 50 γραμμάρια πιπέρι θυμάρι να μοσχοβολίσει ο τόπος λίγο αλάτι όχι πάρα πολύ

Τέλος τα τυριά που λιώνουν θα δέσουν μεταξύ τους και θα γίνει μιλάμε φανταστικό έχετε ανάψει στο φούρνο σας 200 βαθμούς αντιστάσεις έχετε υπόψη σας ότι το συγκεκριμένο φαγητό γίνεται και στην φριτέζα αέρος
Κλείνουμε καλά λαδοκολες και αλουμινοχαρτο σε ένα πουγκι και πάμε για ψήσιμο τουλάχιστον και 20 λεπτά

Η Απόλαυση είναι σιγουρη

H συνταγή είναι του Γιώργος Ζώλης και παρακολουθήστε το βιντεο εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπουγιουρντί της Ταβέρνας

Μπουγιουρντί της Ταβέρνας

Συστατικά:

200 γρ φέτα
2 ντομάτες
μισή κόκκινη πιπεριά
μισή πράσινη πιπεριά
50 γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
ελαιόλαδο
πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)
πιπέρι, κόκκινο γλυκό πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε τη βάση ψιλοκομμένη ντομάτα όχι όλο ίσα-ίσα που να καλύψουμε τη βάση
Από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι φέτα το περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Γύρω-γύρω ρίχνουμε ψιλοκομμένη πιπεριά για το κίτρινο τυρί εάν θέλουμε λίγο καυτερό βάζουμε και 2 πιπερίτσες καυτερές
Από πάνω πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τέλος ρίχνουμε από πάνω την ντομάτα την υπόλοιπη και περιχύνουμε πάλι με ελαιόλαδο
Τρίβουμε και λίγο πιπέρι από πάνω λίγο κόκκινο γλικό πιπέρι.
Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς και είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο ρολό με τυριά και αλλαντικά στο φούρνο
Επόμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με 2 κρέμες