Η Πορτοκαλοπιτα με φύλλο κρούστας είναι ένα γλυκό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την απλότητα και την πλούσια γεύση του. Το μυστικό της επιτυχίας της κρύβεται στην υφή του φύλλου κρούστας, που απορροφά το σιρόπι και γίνεται αφράτο και ζουμερό. Εγώ τη φτιάχνω πολύ συχνά και πάντα εξαφανίζεται αμέσως.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Πορτοκαλοπιτα με φύλλο κρούστας

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα από τα πιο αρωματικά και αγαπημένα γλυκά, την Πορτοκαλοπιτα με φύλλο κρούστας. Είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την υπέροχη γεύση του πορτοκαλιού με την ιδιαίτερη υφή του φύλλου κρούστας, και εγώ το προτιμώ γιατί είναι πανεύκολο και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες για να το πετύχεις.
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό, θα χρειαστούμε:
Για τη βάση:
- 300 γρ. Φύλλο κρούστας
- 240 γρ. Ηλιέλαιο
- 250 γρ. Ζάχαρη
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- 20 γρ. Μπέικιν πάουντερ
- 4 Αυγά
- 1 κάψουλα Βανίλια
- 200 γρ. Γιαούρτι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 50 γρ. Αλεύρι
Για το σιρόπι:
- 1000 γρ. Νερό
- 900 γρ. Ζάχαρη
- 150 γρ. Χυμό φρέσκο πορτοκάλι
- 45 γρ. Γλυκόζη
- 1 κουταλιά της σούπας Βούτυρο
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο γλυκό.
- Κόβουμε 300 γραμμάρια φύλλο κρούστας και το αφήνουμε να ξεραθεί καλά σε ένα ταψί για μία ολόκληρη μέρα. Δεν το σπάμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, τη βανίλια και το γιαούρτι.
- Αφού ανακατέψουμε καλά τα υγρά υλικά, ρίχνουμε μέσα το ξερό φύλλο κρούστας. Προσθέτουμε στο τέλος το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα απαλά. Το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα για να απορροφηθούν τα υγρά.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μικρό πυρέξ. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 165°C, για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
- Ενώ το γλυκό ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και τη γλυκόζη. Τα βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Στο τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο.
- Μόλις βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα από τον φούρνο, την σιροπιάζουμε καυτή με το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι της κας Geri Dako
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Πορτοκαλοπιτα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Φύλλο κρούστας: Το μυστικό για να αποκτήσει η πορτοκαλόπιτα τη σωστή υφή είναι να αφήσετε το φύλλο κρούστας να ξεραθεί εντελώς για μία ολόκληρη μέρα.
- Σιρόπιασμα: Η πορτοκαλόπιτα πρέπει να είναι ζεστή, καυτή, και το σιρόπι κρύο. Αυτός ο συνδυασμός θα εξασφαλίσει ότι θα απορροφήσει όλο το σιρόπι σωστά.
- Ταψί: Ένα μικρό πυρέξ ή ένα ταψάκι 25x30 εκ. είναι ιδανικό για αυτή τη συνταγή.
- Πορτοκάλια: Χρησιμοποιήστε ακέρωτα πορτοκάλια για το ξύσμα, καθώς η γεύση και το άρωμά τους είναι πιο έντονα.