Κέικ Fiesta

Υλικά

για τη βάση
3 αυγά (κρόκοι και ασπράδια χωρισμένα)
60 γρ. γάλα
120 γρ. της ζάχαρης
180 γρ. αλεύρι
60 γρ. του σπορέλαιου
10 γρ. του μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση
150 ml καφέ ή πορτοκάλι
40 γρ. αλεύρι
100 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
70 γρ. ζάχαρης

Για εμποτιση
200 ml νερό
20 γρ. ζάχαρης
50 ml καφέ ή λικέρ πορτοκάλι
30 ml ζαχαρούχου καφέ ή πορτοκαλιού

Για κάλυψη
250 γρ. μαύρης σοκολάτας
30 γρ. του βουτύρου

Εκτέλεση

Ξεκινήστε την προετοιμασία της βάσης του κέικ φιέστα ανακατεύοντας τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη.
Προσθέστε λάδι και γάλα. Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ξεχωριστά χτυπάμε τα ασπράδια και τα ενσωματώνουμε στη ζύμη. Αδειάζουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ. ή τετράγωνο 22×2 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στατικό στους 180° για 30 λεπτά περίπου. Αφήστε το να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι
και τη ζάχαρη. Προσθέστε γάλα και καφέ ή πορτοκάλι ανακατεύοντας για να μην σχηματιστούν σβώλοι.
Τοποθετούμε στη φωτιά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σφίξει η κρέμα. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και βάλτε λίγη μεμβράνη σε επαφή. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε την κρέμα.
Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη.

Σβήστε και αφήστε το να κρυώσει. (Προσθέστε τον καφέ και το λικέρ καφέ Ή πορτοκάλι.) Αφήστε να κρυώσει εντελώς. Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Τώρα συναρμολογήστε το κέικ της φιέστας.
Κόψτε τη βάση κατά μήκος για να πάρετε δύο μέρη. Βρέχουμε τη βάση και προσθέτουμε τη γέμιση.
Σκεπάζουμε με την άλλη φέτα βάσης και βρέχουμε και αυτή. Καλύπτουμε πρώτα τις άκρες με λιωμένη σοκολάτα και μετά την κορυφή. Με λίγη από τη ζεσταμένη λιωμένη σοκολάτα φτιάχνουμε τις χαρακτηριστικές λωρίδες της φιέστας. Αφήνουμε το κέικ να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Το βγάζετε από το ψυγείο μισή ώρα πριν το σερβίρετε, για να μην σκάσει το γλάσο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ Ζέβρας με σοκολάτα – ένα υπέροχο γλυκό το φτιάχνετε με ή χωρίς αφορμή.
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες Ογκρατέν με σάλτσα ντομάτας