Αν θέλεις να φτιάξεις ένα πιάτο με κοτόπουλο που να είναι ταυτόχρονα εύκολο, εντυπωσιακό και πεντανόστιμο, τότε αυτά τα ρολάκια κοτόπουλου με μπέικον είναι η ιδανική επιλογή. Η γέμιση με τυρί κρέμα τα κάνει απίστευτα ζουμερά, ενώ το μπέικον τους δίνει μια υπέροχη, αλμυρή γεύση.
Υλικά
Για να φτιάξουμε αυτά τα ρολάκια, θα χρειαστούμε:
- 400 γρ. Φιλέτο κοτόπουλου (στήθος)
- 300 γρ. Τυρί κρέμα
- 200 γρ. Μπέικον
- Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση της Συνταγής
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα ρολάκια.
1. Ξεκινάω κόβοντας τα φιλέτα κοτόπουλου σε λεπτές φέτες. τις βάζω ανάμεσα σε δύο μεμβράνες και τις χτυπάω προσεκτικά με έναν Μπλαστη για να γίνουν λεπτές και ομοιόμορφες. τις πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι.
2. Αλείφω τη μία πλευρά κάθε φέτας κοτόπουλου με μια γενναιόδωρη ποσότητα τυριού κρέμας.
3. Τυλίγω προσεκτικά κάθε φέτα κοτόπουλου σε ρολάκι.
4. Παίρνω μια λωρίδα μπέικον και τυλίγω με αυτή κάθε ρολό, φροντίζοντας να το καλύψω καλά.
5. Τοποθετώ τα ρολάκια σε ένα ταψί που έχω στρώσει με λαδόκολλα και τα πασπαλίζω με ό,τι μπαχαρικά θέλω, όπως ρίγανη ή πάπρικα.
6. Ψήνω τα ρολά κοτόπουλου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το μπέικον και να ψηθεί το κοτόπουλο.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 20 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 50 λεπτά.
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
Χρήσιμα Tips για τα Ρολάκια Κοτόπουλου
- Το χτύπημα: Χτύπησε το φιλέτο του κοτόπουλου για να γίνει ομοιόμορφο και να ψηθεί σωστά.
- Το τύλιγμα: Αν δυσκολεύεσαι στο τύλιγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια οδοντογλυφίδα για να σταθεροποιήσεις το ρολό πριν το τυλίξεις με το μπέικον.
- Επιπλέον υλικά: Μπορείς να προσθέσεις στη γέμιση και λίγο σκόρδο σε σκόνη ή ψιλοκομμένο μαϊντανό για ακόμα περισσότερη γεύση.
ΠΗΓΗ: Ольга Воронова










