Υλικά:

1 ποτήρι γάλα (χλιαρό)
1 ποτήρι λάδι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας κακάο (για τη μισή ζύμη)
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 500 γραμμάρια)

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
3,5 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά να διαλυθεί στην συνέχεια ρίχνουμε το λάδι ,το μπέικιν, τα αυγά ,το αλάτι
και την βανίλια τέλος το αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη κανονική χωρίζουμε την μισή και βάζουμε κακάο πλάθουμε σαν κουλουράκια


και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδισουν

Βράζουμε το σιρόπι για 6’και σιροπιαζουμε ζεστά

καλή σας επιτυχία

H συνταγή/φωτό είναι της Ioanna Koulouri

Προηγούμενο άρθροΚέικ με μήλα καρύδι και κανέλα
Επόμενο άρθροΜοσχάρι κοκκινιστό με ρεβίθια στη γάστρα