Το Ρύζι με λαχανικά σε φόρμα είναι η τέλεια λύση όταν θέλεις να κάνεις το γεύμα σου λίγο πιο ξεχωριστό, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις πολύ χρόνο στην κουζίνα. Είναι απλό, γευστικό και, πάνω απ’ όλα, εντυπωσιακό! Μπορείτε να το σερβίρετε με ψητό κρέας ή κοτόπουλο και να απολαύσετε ένα πλήρες και νόστιμο γεύμα.


Υλικά 

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

  • 2-3 κ.σ. λάδι (ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό)
  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • 5 φλιτζάνια νερό
  • 2 κ.γ. βεγκέτα (ή άλλος κύβος λαχανικών)
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 200 γρ. αρακάς (κατεψυγμένος ή φρέσκος)
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 200 γρ. καλαμπόκι (από κονσέρβα), στραγγισμένο

Εκτέλεση

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο συνοδευτικό.

1. Ξεκινάω και βάζω την κατσαρόλα μου στη φωτιά. Ρίχνω δύο-τρεις κουταλιές της σούπας λάδι, προσθέτω το ρύζι και το σοτάρω για λίγο.

2. Στη συνέχεια προσθέτω το νερό, ανακατεύω με μία ξύλινη κουτάλα και ρίχνω δύο κουταλάκια του γλυκού βεγκέτα.

3. Προσθέτω τα καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους, τον αρακά, μισή κουταλιά της σούπας αλάτι και το καλαμπόκι. ανακατεύω καλά και το αφήνω να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.

4. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, το μεταφέρω σε μία μικρή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. το πατάω καλά με ένα κουτάλι, ώστε να πάρει σχήμα και να γίνει συμπαγές.

5. Το αφήνω να κρυώσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια το αναποδογυρίζω σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:

  • Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 10-15 λεπτά.
  • Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 20 λεπτά.
  • Συνολικός Χρόνος: Περίπου 30-35 λεπτά.
  • Επιπλέον Χρόνοι: Αναμονή για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Χρήσιμα Tips για το Τέλειο Ρύζι

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Ρύζι με λαχανικά σε φόρμα σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Σερβίρισμα: Μπορείτε να το σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό. αν το αφήσετε να κρυώσει λίγο, θα κρατήσει καλύτερα το σχήμα του.
  • Λαχανικά: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή κατεψυγμένα λαχανικά. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα, μπορείτε να τα σοτάρετε μαζί με το ρύζι για 1-2 λεπτά πριν προσθέσετε το νερό.
  • Παρουσίαση: Για ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να γαρνίρετε με λίγο φρέσκο μαϊντανό ή ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

ΠΗΓΗ