Η Σιμιγδαλόκρεμα είναι ένα γλυκό που έχει μεγαλώσει γενιές. Με την βελούδινη υφή της και τη ζεστή της γεύση, είναι η τέλεια επιλογή για κάθε στιγμή. Εγώ την σερβίρω πάντα ζεστή, πασπαλισμένη με λίγη κανέλα, και εξαφανίζεται αμέσως από το τραπέζι!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Eνα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα γλυκά της κουζίνας μας, τη Σιμιγδαλόκρεμα. Είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται πανεύκολα, με ελάχιστα υλικά, και είναι ιδανικό για ένα γρήγορο επιδόρπιο ή ένα νόστιμο πρωινό. Εγώ τη φτιάχνω συχνά όταν θέλω κάτι απλό αλλά παρηγορητικό!

Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη Σιμιγδαλόκρεμα θα χρειαστούμε:

  • 300 γρ. Γάλα
  • 30 γρ. Σιμιγδάλι (ψιλό)
  • 1 κάψουλα Βανίλια (ή 1 κ.γ. εκχύλισμα)
  • 70-80 γρ. Ζάχαρη
  • Λίγη κανέλα (για πασπάλισμα, προαιρετικά)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την εύκολη και νόστιμη Σιμιγδαλόκρεμα:

Ανακατεύω τα υλικά:

  1. βάζω όλα τα υλικά (το γάλα, το σιμιγδάλι, τη βανίλια και τη ζάχαρη) σε ένα κατσαρολάκι.
  2. ανακατεύω καλά με έναν αυγοδάρτη, για να διαλυθεί η ζάχαρη και να μην σβολιάσει το σιμιγδάλι.

Μαγειρεύω την κρέμα:

  1. τοποθετώ το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και συνεχίζω να ανακατεύω διαρκώς με τον αυγοδάρτη.
  2. μαγειρεύω μέχρι να πήξει η κρέμα, για περίπου 10-15 λεπτά.

Σερβίρω την κρέμα:

  1. όταν η κρέμα είναι έτοιμη, τη μοιράζω σε ατομικά μπολ ή σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. πασπαλίζω με λίγη κανέλα όσο είναι ακόμα ζεστή.

Η Συνταγή είναι της κας Σταυρούλα Χρυσοβαλαντω Τζιανταρίδου

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Σιμιγδαλόκρεμα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Για να μην σβολιάσει: Είναι πολύ σημαντικό να ανακατεύετε συνεχώς την κρέμα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ώστε να μην κολλήσει στον πάτο και να μην κάνει σβόλους το σιμιγδάλι.
  • Προσαρμογή γεύσης: Μπορείτε να αυξομειώσετε τη ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλετε να είναι η κρέμα.
  • Σερβίρισμα: Αντί για κανέλα, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα, ξηρούς καρπούς ή να συνοδεύσετε με λίγο μέλι ή μαρμελάδα.
  • Υφή: Αν σας αρέσει πιο πηχτή η κρέμα, μπορείτε να προσθέσετε 5-10 γρ. ακόμα σιμιγδάλι, ή να μειώσετε το γάλα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή