Το Σοκολατένιο κέικ με κρέμα και καφέ είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την πικράδα του καφέ και την ανάλαφρη υφή του τυριού labne. Είναι ένα γλυκό που γίνεται εύκολα και το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό. Εγώ το προτείνω ανεπιφύλακτα για τους λάτρεις των γλυκών ψυγείου!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σοκολατένιο κέικ με κρέμα και καφέ

Μια συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου που θυμίζει τιραμισού, το Σοκολατένιο κέικ με κρέμα και καφέ. Είναι ένα κέικ σοκολάτας, σιροπιασμένο με καφέ, και από πάνω έχει μια πλούσια και δροσερή κρέμα με τυρί labne, που εγώ το φτιάχνω για να εντυπωσιάσω τους καλεσμένους μου.
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό, θα χρειαστούμε:
Για το κέικ:
- 3 Αυγά
- 1 φλιτζάνι Ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι Σπορέλαιο
- 2 φλιτζάνια Αλεύρι
- 1 φακελάκι Βανίλια
- 1 φακελάκι Μπέικιν πάουντερ
- 2,5 κουταλιές της σούπας Κακάο
Για το σιρόπι:
- 1 φλιτζάνι Γάλα + 1/2 φλιτζανάκι του τσαγιού Γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας Στιγμιαίο καφέ (σε κόκκους)
- 4 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη
Για την κρέμα:
- 4 φλιτζάνια Γάλα
- 1 φλιτζάνι Ζάχαρη
- 1 Κρόκος αυγού
- 5 κουταλιές της σούπας Αλεύρι
- 200 γρ. Τυρί labne ή Τυρί κρέμα (προστίθεται αφού κρυώσει η κρέμα)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο γλυκό ψυγείου.
για το κέικ
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170°C. Σε ένα μπολ, χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το σπορέλαιο και ανακατεύω. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι με τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Προσθέτω το μείγμα των στερεών υλικών στο μείγμα των αυγών και ανακατεύω απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αδειάζω το μείγμα σε ένα ταψί και το ψήνω στον προθερμασμένο φούρνο. Όταν ψηθεί, το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
για το σιρόπι
Ζεσταίνω το γάλα, τη ζάχαρη και τον στιγμιαίο καφέ σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατεύω μέχρι να διαλυθούν ο καφές και η ζάχαρη. Δεν χρειάζεται να βράσει. Όταν το κέικ έχει κρυώσει, περιχύνω το ζεστό σιρόπι πάνω του.
για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύω το γάλα, τη ζάχαρη, τον κρόκο αυγού και το αλεύρι. Τα βάζω στη φωτιά και ανακατεύω συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Την κατεβάζω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει τελείως. Όταν η κρέμα είναι κρύα, προσθέτω το τυρί labne και χτυπάω με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια αφράτη και λεία κρέμα.
Ολοκλήρωση του γλυκού
Όταν το κέικ έχει απορροφήσει όλο το σιρόπι, αδειάζω την κρέμα από πάνω και την απλώνω ομοιόμορφα. Τοποθετώ το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες, αλλά αν το αφήσω μία ολόκληρη νύχτα, γίνεται ακόμα καλύτερο. Πριν το σερβίρω, πασπαλίζω με λίγο κακάο.
Η Συνταγή είναι απο το Tarif Tayfasi
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Σοκολατένιο κέικ με κρέμα και καφέ σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Το κέικ: Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν ρίξετε το σιρόπι, ώστε να το απορροφήσει καλύτερα.
- Η κρέμα: Είναι πολύ σημαντικό η κρέμα να έχει κρυώσει τελείως πριν προσθέσετε το τυρί labne, αλλιώς το μείγμα θα κόψει.
- Το labne: Το labne είναι ένα είδος μαλακού τυριού, παρόμοιο με το τυρί κρέμα, αλλά με πιο ελαφριά γεύση. Μπορείτε να το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.
- Απορρόφηση: Ο λόγος που πρέπει να περιμένετε να απορροφηθεί καλά το σιρόπι είναι για να μη λασπώσει η βάση και να κρατήσει την υφή της.
- Σερβίρισμα: Το κακάο από πάνω πρέπει να μπει λίγο πριν το σερβίρισμα, για να μην υγροποιηθεί και χαλάσει την εμφάνιση.