Δίχρωμο παντεσπάνι

Υλικά

6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
6 κουτ.σ. ζάχαρη
1 κουτ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
3 κουτ.σ. αλεύρι
3 κουτ.σ. ψιλό σιμιγδάλι
1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια και αμύγδαλα,
1 τσιμπιά αλάτι,
λίγο ξύσμα λεμονιού,
1 κουτ.γλ. κανέλα
1/4 κουτ.γλ. γαρίφαλο τριμμένο εγώ έβαλα και 1 κουτ.σ. χαρουπάλευρο
αν δεν έχεις μπορείς να προσθέσεις 1 κουτ.γλ. κακάο.

Για το σιρόπι
300 γραμ. ζάχαρη,
400 ml νερό,
1 ξύλο κανέλας
και 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Για ένα ταψάκι 24 εκατοστών και περίπου 14-16 μερίδες, θα χτυπήσεις τ αυγά σε θερμοκρασία δωματίου με ζάχαρη, στο μίξερ πολύ
καλά μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια ωραία κρέμα. Λίγο πριν σταματήσεις το μίξερ προσθέτεις το εκχύλισμα βανίλιας.
Κοσκινίζεις 3 κουτ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ψιλό σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτεις στο μείγμα των
αυγών ανακατεύοντας προσεκτικά με μια σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω, για να μην ξεφουσκώσει.
Προθερμαίνεις το φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς.

Χωρίζεις το μείγμα σε δύο ίσα μέρη και στο ένα μέρος προσθέτεις τα καρύδια και τ αμύγδαλα, αλάτι, λίγο ξύσμα λεμονιού,
κανέλα και γαρίφαλο τριμμένο. Εγώ έβαλα και 1 κουτ.σ. χαρουπάλευρο για να γίνει πιο σκούρο το μείγμα, εσύ αν δεν έχεις μπορείς να προσθέσεις
1 κουτ.γλ. κακάο.

Βουτυρώνεις ελαφρά το ταψάκι και βάζεις μέσα το σκουρόχρωμο μείγμα. Ψήνεις για 10 λεπτά στο φούρνο να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια και
καλύπτεις με το ανοιχτόχρωμο μείγμα. Χαμηλώνεις στους 180 βαθμούς το φούρνο και ψήνεις περίπου 30 λεπτά ακόμα.
Λίγο πριν βγάλεις το γλυκό από το φούρνο, βάζεις σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 5 λεπτά από το
σημείο του βρασμού.

Μόλις είναι έτοιμο το γλυκό, κάνεις μερικές τρύπες σε όλη την επιφάνεια με ένα ξυλάκι και σιροπιάζεις αμέσως με το σιρόπι, να είναι και
τα δύο ζεστά. Αφήνεις να απορροφήσει όλο το σιρόπι για μερικές ώρες και κόβεις σε μερίδες.

H Συνταγή είναι από site katinostimo

Προηγούμενο άρθροΤούρτα με κρέμα σοκολάτας και ζελε πορτοκαλιού…..δοκιμάστε την θα σας ενθουσιάσει
Επόμενο άρθροΖύμη για πίτσα και καλτσόνε…Συνταγή αλάνθαστη!