Το Σουφλέ λάχανου είναι μία εξαιρετική ιδέα για να ενσωματώσετε τα λαχανικά στη διατροφή σας με έναν απολαυστικό τρόπο. Με την αφράτη υφή του και τη γεύση από τα μυρωδικά, γίνεται ένα χορταστικό και ελαφρύ γεύμα. Εγώ το προτείνω ανεπιφύλακτα για ένα ελαφρύ βραδινό ή και για το μεσημεριανό σας!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Σουφλέ λάχανου

Ένα ολόκληρο, χρυσαφένιο σουφλέ λάχανου, βγαλμένο από τον φούρνο, σερβιρισμένο με γιαούρτι

Eνα εύκολο, υγιεινό και πεντανόστιμο φαγητό που λατρεύουν όλοι στο σπίτι: το σουφλέ λάχανου. Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τη φρεσκάδα του λαχανικού με μια αφράτη ζύμη, ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά δεν θέλουν να στερηθούν τη γεύση. Εγώ το σερβίρω συνήθως με λίγο γιαούρτι και εξαφανίζεται αμέσως!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το υγιεινό σουφλέ λάχανου θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. Λάχανο
  • 160 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 Αυγά
  • 160 γρ. Αλεύρι ολικής άλεσης
  • Φρέσκα μυρωδικά (όπως μαϊντανός, άνηθος) - κατά βούληση
  • 100 γρ. Σουσάμι
  • 10 γρ. Μπέικιν πάουντερ (περίπου 1 φακελάκι)
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • Λάδι ή βούτυρο (για τη φόρμα)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο σουφλέ λάχανου:

Προετοιμάζω το λάχανο:

  1. Καθαρίζω το λάχανο και το κόβω σε λεπτές λωρίδες με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  2. Ψιλοκόβω τα φρέσκα μυρωδικά που έχω επιλέξει και τα προσθέτω στο λάχανο.
  3. Ετοιμάζω τη ζύμη:
  4. Σε ένα μπολ, αναμειγνύω τα αυγά, το γιαούρτι, το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  5. Χτυπάω όλα τα υλικά καλά με έναν αυγοδάρτη ή το μίξερ, μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.

Ενώνω τα υλικά και ψήνω:

  1. Παίρνω τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσω, τη λαδώνω ή τη βουτυρώνω καλά και την πασπαλίζω με λίγο αλεύρι ή τριμμένη φρυγανιά.
  2. Απλώνω όλο το λάχανο μέσα στη φόρμα και το περιχύνω με το μείγμα των αυγών και του γιαουρτιού.
  3. Πασπαλίζω από πάνω όλο το σουσάμι.
  4. Ψήνω το σουφλέ λάχανου σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να σφίξει.

Σερβίρω:

  1. Σερβίρω το σουφλέ σε μερίδες, όσο είναι ακόμα ζεστό.
  2. Μπορούμε να το συνοδέψουμε με μια κουταλιά γιαούρτι από πάνω.

Запеканка (рецепты приготовления)

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το σουφλέ λάχανου σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Κόψιμο λαχανικού: Το λάχανο πρέπει να κοπεί σε πολύ λεπτές λωρίδες για να ψηθεί σωστά και να γίνει τρυφερό.
  • Για έξτρα γεύση: Αν δεν το θέλετε νηστίσιμο, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας μέσα στο μείγμα. Επίσης, αν δεν προσέχετε τη διατροφή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό αλεύρι.
  • Σερβίρισμα: Το σουφλέ αυτό τρώγεται ζεστό αλλά είναι εξίσου νόστιμο και κρύο. Δοκιμάστε να το συνοδέψετε με γιαούρτι ή ξινή κρέμα για μια ακόμα πιο δροσερή γεύση.
  • Αποθήκευση: Μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες και να το ζεστάνετε ελαφρώς πριν το σερβίρισμα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή