Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα λαχταριστά ζελεδάκια πορτοκάλι στο σπίτι! Μια υγιεινή και διασκεδαστική λιχουδιά που θα λατρέψουν τα παιδιά, φτιαγμένη με φρέσκο χυμό και αγνά υλικά. Πάμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας ζελεδάκια!
Συστατικά:
200 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
20 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
100-190 γρ. ζάχαρη (ανάλογα με την προτίμησή σας)
Λίγος χυμός λεμονιού
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του χυμού πορτοκαλιού (100 ml) και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε τη ζελατίνη να φουσκώσει για λίγα λεπτά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε την υπόλοιπη ποσότητα του χυμού πορτοκαλιού (100 ml) και προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο χυμό λεμονιού.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε το μείγμα για περίπου δύο λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φουσκωμένη ζελατίνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη στο ζεστό μείγμα.
Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα σε όμορφες σιλικονένιες φόρμες για ζελεδάκια ή σε ένα ρηχό ταψάκι.
Βάζουμε τις φόρμες (ή το ταψάκι) στο ψυγείο και αφήνουμε τα ζελεδάκια να σφίξουν για αρκετές ώρες.
Μόλις σφίξουν καλά, αφαιρούμε προσεκτικά τα ζελεδάκια από τις φόρμες. Αν χρησιμοποιήσαμε ταψάκι, κόβουμε το ζελέ σε μικρά κομμάτια.
Προαιρετικά, πασπαλίζουμε τα ζελεδάκια με λίγη ζάχαρη άχνη.