Τα Σπιτικά πιροσκί είναι μια υπέροχη επιλογή για όλες τις ώρες. Η ζύμη γίνεται αφράτη σαν πούπουλο και η γέμιση με τα λουκάνικα και το τυρί είναι απλά ακαταμάχητη. Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε τα πιο νόστιμα πιροσκί που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Υλικά
Για τη ζύμη:
500 γρ. Αλεύρι
1 πακέτο Ξηρή μαγιά (7 γρ.)
1/2 φλιτζάνι Λάδι
1 κ.γ. Αλάτι
1 κ.γ. Ζάχαρη
100 ml Γιαούρτι
100 ml Χλιαρό νερό
1 Αυγό (μόνο το ασπράδι, ο κρόκος για το άλειμμα)
Για τη γέμιση:
5 Λουκάνικα
5 φέτες Κίτρινο τυρί (που είναι για τοστ)
Εκτέλεση
Τα ανακατεύουμε όλα και ζυμώνουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε 5 ίσα μέρη και μετά ανοιγουμε κάθε μέρος κυκλικά (το έδειξα στις φωτογραφίες) Βάζουμε λιωμένο τυρί και λουκάνικο και τυλίγουμε σε ρολό.
Βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και αφήνουμε να φουσκώσει.

Μόλις φουσκώσουν τα αλείφουμε με τον κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμα σε χαμηλότερο επίπεδο
Γίνονται απίστευτα απαλά και νόστιμα.
Χρόνοι Προετοιμασίας
Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 20 λεπτά.
Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 45-50 λεπτά.
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 5 λεπτά.
Επιπλέον Χρόνοι: Χρόνος Αναμονής για να φουσκώσει η ζύμη: 30 λεπτά.
Χρήσιμα Tips
Η ζύμη: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις χλιαρό γάλα αντί για νερό και γιαούρτι.
Η γέμιση: Αν θέλεις, μπορείς να αντικαταστήσεις τα λουκάνικα με ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα μαλακό τυρί που λιώνει εύκολα, όπως μοτσαρέλα ή γραβιέρα.
Το ψήσιμο: Το ψήσιμο σε χαμηλό ράφι βοηθάει να ψηθεί η βάση σωστά και να μην είναι άψητη η ζύμη στο εσωτερικό.













