Η Σπιτική Καρπουζάδα είναι ένα ρόφημα που δεν μπορεί να λείπει από κανένα καλ οκαιρινό τραπέζι. Με την φυσική γλύκα του καρπουζιού και τα αρώματα του δυόσμου και του λεμονιού, είναι σίγουρο ότι θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια. Εγώ τη σερβίρω σε όλες τις καλοκαιρινές μου συναντήσεις και όλοι ενθουσιάζονται!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σπιτική Καρπουζάδα

Eνα καλοκαιρινό, δροσιστικό και πανεύκολο ρόφημα που θα σας ξετρελάνει: τη Σπιτική Καρπουζάδα. Είναι η τέλεια επιλογή για τις ζεστές ημέρες, με το υπέροχο άρωμα του καρπουζιού και του φρέσκου δυόσμου. Εγώ την φτιάχνω συνέχεια και πάντα γίνεται ανάρπαστη!
Prep Time
20 minutes
Cook Time
5 minutes
Total Time
5 minutes
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτή την ονειρική Σπιτική Καρπουζάδα θα χρειαστούμε:
Για το σιρόπι:
- 225 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. Νερό
- 6-7 φύλλα Φρέσκος δυόσμος
Για την καρπουζάδα:
- 2 κιλά Χυμό καρπουζιού
- 100 γρ. Φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κουτάκι Sprite
- Πολλά παγάκια
- Φέτες λεμονιού και φρέσκα φύλλα δυόσμου (για το σερβίρισμα)
Instructions
Σπιτική Καρπουζάδα:
Φτιάχνουμε το σιρόπι δυόσμου:
- Σε ένα κατσαρολάκι, βράζω το νερό με τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά. μόλις ξεκινήσει να βράζει, ρίχνω έξι με εφτά φύλλα δυόσμου. συνεχίζω το βράσιμο για πέντε λεπτά ακόμα.
- Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσω.
Ετοιμάζουμε το χυμό καρπουζιού:
- Παίρνω ένα μικρό και αρωματικό καρπούζι, το κόβω στη μέση και στη συνέχεια το κόβω σε φέτες, κρατώντας την ψίχα του.
- Ρίχνω τα κομμάτια του καρπουζιού σε ένα μεγάλο μπλέντερ.
- Τα πολτοποιώ πολύ καλά μέχρι να γίνουν χυμός.
- Σουρώνω το χυμό σε ένα σουρωτήρι, ώστε να κρατήσω τα κουκούτσια και τη σάρκα που δεν έχουν πολτοποιηθεί.
- Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να έχω περίπου 2 κιλά χυμό καρπουζιού.
Ενώνουμε την καρπουζάδα:
- Είμαστε πλέον έτοιμες να ενώσουμε την καρπουζάδα.
- Σε μία μεγάλη κανάτα ή γυάλα προσθέτω πολλά παγάκια, φέτες λεμονιού και φρέσκο δυόσμο.
- Ρίχνω μέσα το χυμό καρπουζιού και ένα κουτάκι σπράιτ.
- Τέλος, προσθέτω τον φρέσκο χυμό λεμονιού και το σιρόπι δυόσμου που φτιάξαμε.
- Ανακατεύω πολύ καλά και είναι έτοιμη για άμεση κατανάλωση.
Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou