Μελιτζάνα με γέμιση ρυζιού

Ενα πιάτο που θα γοητεύσει ακόμα και τους πιο επιλεκτικούς.
Η Μελιτζάνα με γέμιση ρυζιού έχει εκπληκτική γεύση και άρωμα και μπορεί να καταναλωθεί τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Υλικά:

3-4 τεμ. λεπτές και μακριές μελιτζάνες,
1-2 σκελίδες σκόρδο,
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη,
4-5 κουταλιές της σούπας λάδι.

για τη γέμιση ρυζιού:
περίπου 300 ml πελτέ ντομάτας,
1 κρεμμύδι (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια),
περίπου 120 ml λάδι,
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι,
10-12 ελιές χωρίς κουκούτσι,
περίπου 250 γρ. μανιτάρια,
αλάτι για γεύση.

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό για να φύγει η πικρίλα.
Σε αυτό το διάστημα ετοιμάζουμε τη γέμιση πλένοντας τα μανιτάρια, κόβοντάς τα σε μεγάλα κομμάτια και σοταρωντας τα στο λάδι με το
ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μετά προσθέτουμε τις ελιές που τις έχουμε κόψει σε φετες προσθέτουμε τον πουρέ και το καθαρισμένο και πλυμένο ρύζι
το οποίο τηγανίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο περιχύνουμε το μείγμα με 500 ml ζεστό νερό.
Όταν το ρύζι απορροφήσει το νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι για τη γεύση και λίγο δυοσμο.

Πλένουμε τις μελιτζάνες με τρεχούμενο κρύο νερό και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Ραντίζουμε με λάδι, λιωμένες σκελίδες σκόρδου και ρίγανη.
Ψήστε τις μελιτζάνες στη σχάρα ή σε στεγνό τηγάνι από τεφλόν. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και τακτοποιούμε τις μελιτζάνες σε σχήμα βεντάλιας.


Αδειαζουμε τη γέμιση ρυζιού σε ομοιόμορφη στρώση και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες.


Ρίχνουμε 100 ml καυτό αλατισμένο νερό και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Αφού βγάλουμε το σκεύος από το φούρνο, περιμένουμε περίπου 20 λεπτά να κρυώσει και να σκληρύνει.
Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, ξεφλουδίζουμε αν έχουν κολλήσει μέρη της μελιτζάνας στα πλαϊνά της φόρμας, αναποδογυρίζουμε την και σερβίρουμε.

Δοκιμάστε και μοιραστείτε το.

Καλή Απολαυση

Η Συνταγή είναι από το vkusnosbeni.com

Προηγούμενο άρθροΓρήγορο Κέικ με σφολιάτα και κρέμα “Αλα Ναπολεόν”
Επόμενο άρθροΗ τέλεια φοκάτσια: Με μελιτζάνα και τυριά: Μια συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!