Δείτε πώς να φτιάξετε το πιο τρυφερό και ζουμερό συκώτι σε σάλτσα γιαουρτιού και μουστάρδας που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Αυτή η συνταγή εγγυάται ότι το συκώτι θα βγει τόσο μαλακό που θα λιώνει στο στόμα, χωρίς την παραμικρή πικρή γεύση. Είναι ένα φαγητό που θα εκπλήξει ακόμα και όσους δεν είναι λάτρεις του συκωτιού!

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Συκώτι σε σάλτσα γιαουρτιού και μoυστάρδας

Ένα πιάτο με τρυφερό συκώτι σε σάλτσα γιαουρτιού και μουστάρδας

Ανακάλυψε τη συνταγή για τρυφερό συκώτι σε σάλτσα γιαουρτιού και μουστάρδας. Με ένα μυστικό κόλπο, το συκώτι βγαίνει απίστευτα μαλακό και χωρίς την παραμικρή πικρή γεύση

Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Additional Time 3 minutes
Total Time 3 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το πεντανόστιμο φαγητό, θα χρειαστούμε:

  • 700 γρ. Συκώτι (μοσχαρίσιο ή κοτόπουλο)
  • 3-4 Κρεμμύδια
  • 2 Σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. Στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. Νερό (αν το γιαούρτι είναι πολύ πηχτό)
  • 1 κ.γ. Μουστάρδα (ή κατά βούληση)
  • Αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά (κατά βούληση)
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Μια πρέζα ζάχαρη

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις το πιο τρυφερό συκώτι σε σάλτσα γιαουρτιού.

1. Ξεκινάω κόβοντας το συκώτι σε μερίδες. τοποθετώ τα κομμάτια σε ένα μπολ και ρίχνω από πάνω βραστό νερό. τα αφήνω για 2-3 λεπτά. Αυτό το μυστικό κόλπο είναι πιο αποτελεσματικό από το γάλα, γιατί αφαιρεί τη μυρωδιά και το κάνει ιδιαίτερα τρυφερό.

2. Κόβω τα κρεμμύδια σε λεπτά μεσσοφέγγαρα. τα τηγανίζω σε ζεστό λάδι, προσθέτοντας μια πρέζα ζάχαρη και αλάτι για ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα. Μόλις ροδίσουν, προσθέτω το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρω για περίπου ένα λεπτό.

3. Βάζω το συκώτι στο τηγάνι με τα κρεμμύδια, προσθέτω αλάτι και πιπέρι. χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω σκεπασμένο για περίπου 3 λεπτά.

4. Ετοιμάζω τη σάλτσα ανακατεύοντας το στραγγιστό γιαούρτι με τη μουστάρδα. αν το γιαούρτι είναι πολύ πηχτό, το αραιώνω με μερικές κουταλιές νερό. ρίχνω τη σάλτσα πάνω από το συκώτι, ανακατεύω καλά και σιγοβράζω σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

5. Το τελικό πιάτο είναι έτοιμο! το σερβίρω με πουρέ πατάτας, ρύζι ή οποιοδήποτε άλλο αγαπημένο συνοδευτικό.

ΠΗΓΗ

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για το Συκώτι

  • Το μυστικό του βραστού νερού: Αυτή η απλή κίνηση κάνει όλη τη διαφορά, αφαιρώντας την έντονη μυρωδιά του συκωτιού και εξασφαλίζοντας μια βελούδινη υφή.
  • Καραμελωμένο κρεμμύδι: Η ζάχαρη βοηθάει το κρεμμύδι να καραμελώσει τέλεια, δίνοντας μια γλυκιά νότα που δένει αρμονικά με τη σάλτσα γιαουρτιού.
  • Ποικιλία: Η σάλτσα γιαουρτιού και μουστάρδας ταιριάζει και με άλλα κρέατα, όπως κοτόπουλο ή χοιρινό, αν θέλεις να την δοκιμάσεις.